Zenfist Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Jestem ciekaw co myślicie o nowym radiatorze na CPU nowej koreańskiej firmy Thermolab... Z recenzji Thermolab Baram, które można znaleźć w sieci zapowiada się ciekawy cooler o wydajności Thermalright Ultra-120 a prawie 100zł niższej cenie. Jednak cena to nie wszystko :wink: Jak myślicie - mają szanse? linki do recenzji w sieci: www.silentpcreview.com/article895-page1.html www.legionhardware.com/document.php?id=799&p=3 www.overclockersclub.com/reviews/thermolab_baram/5.htm www.dexgo.com/index.php?site=artikel/view.php&id=360&rubrik=Hardware&seite=8 Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Chłodzenie jest bardzo przeciętne... ;) Przereklamowane i to mocno. Nic specjalnego i do tego NAPRAWDĘ słaby montaż;) A co do ceny to 40 zł taniej, a nie 100 zł taniej;) Tak dla sprostowania... :P Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez COOLINGpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 przereklamowane raczej nie (przynajmniej w PL)... co do temperatur to przy większym obciążeniu chętnie zobaczyłbym test TRue Black vs Baram vs Megahalems vs NH-U12P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mg147 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 x-bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Testowałem i wypada znacznie słabiej;) Zdecydowanie mi nie przypadł do gustu, ani to wydajne, ani to ładne, ani to wygodne;D Oczywiście jest to moje zdanie i będę odradzał to chłodzenie;) Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez COOLINGpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Trochę mi się śmiać chce, trochę jestem zniesmaczony. Powinno się ograniczyć ilość agitatorów sklepów internetowych na forum, bowiem coraz częściej dyskusja sprowadza się do darmowej reklamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) a na jakim procesorze go testowałeś? bo wg. XBit wychodzi, że obecnie według czynnika wydajność za 1zł kolejność jest taka: Mugen 2 Baram Noctua Ultra-120 Megahalems Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 E6600, ale też miałem do zabawy na Q6600;) I wypad średnio, ogólnie test w sieci mój jest:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 (edytowane) Trochę mi się śmiać chce, trochę jestem zniesmaczony. Powinno się ograniczyć ilość agitatorów sklepów internetowych na forum, bowiem coraz częściej dyskusja sprowadza się do darmowej reklamy. Lepiej jak pisza jawnie pod jednoznacznie kojarzacym sie nickiem nizby mieli rejestrowac fake konta i robic partyzantke. edit: @cooling.pl - mi to nie przeszkadza. Edytowane 8 Kwietnia 2009 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Bez przesady nie jest tak źle, chyba aż tak wam nie przeszkadzamy??:) Mimo wszystko (na pewno mogę to powiedzieć w moim imieniu, i po tym co czytałem Zenfist podobnie się zachowuje) staramy się pomóc, i na pewno nie doradzimy źle tylko dla tego, że nam zależy na sprzedaży. To już szybciej nic nie powiemy, jak nie będziemy mieli co polecić z naszej oferty:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...