Sobota Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Oczywistą sprawą jest tom że procesory w fabrykach się selekcjonuje. A teraz są wypuszczane "ekologiczne wersje" procki fabrycznie pracują na niższym napięciu. To można przeczytać. Co wy na ten temat sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 wiele selektów z forum można tak nazwać i tyle w temacie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Dlatego zastosowałem :-) pytanie ile w tym marketingu a ile prawdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) na moim przykładzie mam sztrucla E8400 domyślne Vcore to 1,175 , fabrycznie pracuje z prędk. 3GHz a na domyślnym 1,175 robi 4,3 GHz wiec Intel przewoltował drania ? :rolleyes: Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 na moim przykładzie mam sztrucla E8400 domyślne Vcore to 1,175 , fabrycznie pracuje z prędk. 3GHz a na domyślnym 1,175 robi 4,3 GHz wiec Intel przewoltował drania ? :rolleyes: Nie do końca, teraz intel sprzedał by to jako energooszczędne i poszło by to na niższym napięciu. I byś nie trafił raczej takiej sztuki w sklepie jako normalne E8400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Nie do końca, teraz intel sprzedał by to jako energooszczędne i poszło by to na niższym napięciu. I byś nie trafił raczej takiej sztuki w sklepie jako normalne E8400.Skoro nie trafił na niego w sklepie jako normalnego E8400 to: - co jest? - skąd on ma ów procesor? Moze to E8400BEO*, taki nowy model? A moze wybral sie na wycieczke do Malezji i podpierdzielił kawałek krzemu z fabryki? Lubie Cie Sobota. Kazdy Twoj temat to porządna dawka śmiechu i rozrywki :D *BardzoEnergoOszczedny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 skoro juz o energooszczednosci mowa mam takie pytanie mam X3220 czyli Q6600 na 389x9=3.5GHz czy dynamicza zmiane mnoznika 6-9 a dokladniej wysokie napiecie bedzie szkodzic w ilde ? 389x6=2.3GHz bo napiecie mam teraz na stale wklepane. A moze jakis program jest ktory by pozwalal na usawienie profili od napiecia... czy wogle zmiana taktowania zmniejszy znaczaco ilosc wydzielanego ciepla jak U(V) sie nie zmieniaja? zastanawia mnie to bo widzalem juz na kilku forach ze ludzie kreca procki zostawiajac ta opcje (EIST bodajrze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 (edytowane) Skoro nie trafił na niego w sklepie jako normalnego E8400 to: - co jest? - skąd on ma ów procesor? Moze to E8400BEO*, taki nowy model? A moze wybral sie na wycieczke do Malezji i podpierdzielił kawałek krzemu z fabryki? Lubie Cie Sobota. Kazdy Twoj temat to porządna dawka śmiechu i rozrywki :D *BardzoEnergoOszczedny Ja nie napisałem że ten procek jest "z kosmosu", mi chodziło o to że obecnie procki o takim potencjale idą jako energooszczędne. Piszesz że z tego tematu można się pośmiać, zgadzam się. Cała energooszczędność w sprzęcie to jeden wielki śmiech, dlatego zamieściłem przy temacie ":-)" bo jest o tym. ;-) Edytowane 8 Kwietnia 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...