piwko123 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 witam! Niedawno kupiłem laptopa lenovo sl400 z vista business, ale postanowiłem zrobić downgrade do xp sp2. wiec z instalacja systemu i sterowników typu chipset, grafa itp. poszlo gladko. na sam koniec zostawiłem sobie do zainstalowania dzwiek i modem. wiadomo najpierw trzeba zainstalowac uaa czyli poprawke kb888111. myslalem ze wszystko ladnie i gladko poszlo bo dzwiek i modem poprawnie sie zainstalowal, ale w menadzerze urzadzen nadal jest niezainstalowana pozycja: Urządzenie audio na High Definition Audio. wszystkie stery ze strony producenta instalowalem i nic wiecej do dzwieku nie bylo:( niby dzwiek i wszystko ladnie dziala. ale coz to by sie jeszcze nie zainstalowało? dziekowka to jest: Conexant High Definition SmartAudio 221, a jego id to: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_5051&SUBSYS_17AA2106&REV_1000 tej niezainstalowanej pozycji id jest takie: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_2802&SUBSYS_80860101&REV_1000. zapomnialbym dodac ze poki nie zainstalowalem modemu i dzwieku to w menadzerze byly trzy pozycje: 2xHigh Definition Audio i modem. Wiec prosze o pomoc w zainstalowaniu tego "dziadostwa", to cos prawdopodobnie jest zwiazane z dzwiekiem ale co to takiego? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakrus Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Prawdopodobnie jest to "Intel High Definition Audio HDMI Service". Spróbuj zainstalować jeszcze raz sterowniki od karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwko123 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Tak zgadza się to było "Intel High Definition Audio HDMI Service" :-P po ponownym przeinstalowaniu grafiki to się zainstalowalo. wielkie dzieki. temat do zamkniecia. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...