Skocz do zawartości
doktorProf

Opinie Dotyczące Zestawu: Genius Sp-hf1200a A Może Coś Innego? Porady/sugestie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcę sobie zakupić jakieś w miarę dobre głośniki do kompa (2.0 lub 2.1) tak do 150 pln.

wytypowałem sobie takich kandydatów:

1. GENIUS SP-HF1200A

2. GENIUS SP-HF2000A

3. Creative T3100

na chwilę obecną jestem najbardziej za opcją nr 1, bo cena, wygląd mi odpowiadają. nr. 2 trochę za drogie, natomiast do creative jestem najmniej przekonany - razi mnie ich plastikowość choć mają oddzielny niskotonowy.

ogólnie głosniki miały by służyć do słuchania muzyki, nie bardzo głośno, rzadko głośność dochodziłaby do połowy zakresu, do gier i do filmów czasem (czyli normalne zastosowania), współpracowałyby razem z głośnikami od wieży (też są dwudrożne i robiłby za parę tylną).

jakimś audiofilem tez nie jestem, a w przyszłości i tak planuję zakup dodatkowego suba.

co do geniusów to mam miłe wspomnienia bo właśnie z geniusów robię pzresiadkę (z sw5.1 1000).

może polecicie coś od siebie w takiej cenie, ewentualnie coś co spełniałoby moje wymagania.

od razu mówię że logitechy x-230 odpadają ze względu na cenę i na to że imo sa ultra wstrętne.

za wszelkie porady/opinie/sugestie wielkie dzięki!

pozdro.

Edytowane przez doktorProf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genius 1200A to trochę śmiech na sali z tymi czterema 3-calówkami, trochę przypomina to konstrukcyjnie Creative T40, ale kto wie, może te Gienki grają lepiej od nich...

1250A, 2000A to już ciekawiej, T3100 bym odrzucił.

W podobnej cenie są też Microlab B-73.

Za kwotę 150zł nie zaszalejesz. Dołożenie paru groszy da sporą różnicę, jak masz możliwość to dozbieraj przynajmniej z 70zł do Solo1, Genius 3000A albo 2000X (jeżeli nie boisz się, ze trafisz na buczący egzemplarz, o tym ostatnio sporo słychać).

Z 2.1 te są warte zastanowienia -> http://www.denikomp.pl/produkt.php?&na...012&id=7041 , Microlab FC-550, Modecomy MC-2050.

Ewentualnie jak woofer będzie stał na biurku i nie przeszkadza Ci regulacja umieszczona na nim, to Modecom MC-2110 albo Microlab FC-330.

pzdr

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja muzy tak jak pisałem głośno nie słucham, max do połowy zakresu.

elektrykk, wszystko fajnie tylko że raczej tych 70 zeta nie będize, dlatego podałem że cena w jakiej się chcę zmieścić to 150 pln.

aczkolwiek te Microlab FC-330 wydają się kuszące. tylko kurde 200 za głośniki 2.1 to imo sporo. i jeżeli już jesteśmy przy tych microlabach - to czemu woofer ma stać na biurku? nie chce mi się wierzyć że kable są aż tak krótkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi