Skocz do zawartości
gomis

Wentylator I Zasilacz Do 6000+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kumpel prosił mnie żebym doradził mu jaki kupić zasilacz i wentylator to athlona 6000+. Z reszty sprzętu wiem że ma geforce'a 8500, 2gb ramu 667mhz, jakąś nagrywarke i dysk twardy ;d Wiem że to niedużo, ale on sam dokładnie nie wie co ma w kompie ;p

Edytowane przez gomis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer jest wykorzystywany głównie do gier. Zasilacz chce zmienić bo ma jakiegoś "noł nejma", a wentylator ponieważ uważa że ma wysokie temperatury. Limit to około 300zł na obie części, ale im mniej tym lepiej

Edytowane przez gomis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może czujnik popsuty, bo przy 75 komputer raczej by się raczej wyłączył.

Niech kupi mc -350 i Karakorum/Alpaya + as5/zm-stg1

Mój Athlon grzeje się do >80* w stresie i się nie wyłącza :P Jednak temperatura mnie martwi.. Na BOXie było 20* mniej..

Co do wyboru andrew77 polecił bardzo dobry sprzęt, tylko pamiętaj, ze MC-350 ma tylko jedną wtyczkę zasilania SATA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o chłodzonko to coś ze stajni Scythe ? Np Scythe Katana 2 ? ok100 zl i zostaje 200 za zasiłke.

I po co tyle wydawać? Alpaya sobie spokojnie poradzi. Tego proca o wiele nie da się podkręcić, więc lepsze chłodzenie nie potrzebne. Mc-350 spokojnie wystarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi