Skocz do zawartości
chemik111

Aktualny Odpowiednik Legendarnego Fl90

Rekomendowane odpowiedzi

2 Lata temu była premiera komputera który w swojej klasie cenowej (i w kilku wyższych) nie miał żadnej konkurencji - sam jestem jego zadowolonym użytkownikiem:)

Ale czas robi swoje - szczególnie w przemyśle komputerowym.

Wobec tego jest do was pytanie. Czy wiadomo Wam czy na rynku jest sprzęt który przejął pałeczkę kadłubkowego pierwszeństwa wśród świetnych acz tanich komputerów w których nie płaci się za logo Dell'a czy HP'qa?

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 Lata temu była premiera komputera który w swojej klasie cenowej (i w kilku wyższych) nie miał żadnej konkurencji - sam jestem jego zadowolonym użytkownikiem:)

Ale czas robi swoje - szczególnie w przemyśle komputerowym.

Wobec tego jest do was pytanie. Czy wiadomo Wam czy na rynku jest sprzęt który przejął pałeczkę kadłubkowego pierwszeństwa wśród świetnych acz tanich komputerów w których nie płaci się za logo Dell'a czy HP'qa?

pozdr

Jest Compal KLHB2, ale w porównaniu do takiego MSI EX625 zupełnie nieopłacalny. Zresztą wszystkie Compale zrobiły się nieopłacalne już ponad rok temu przez zawyżone ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ciągle to nie jest odpowiedź.

Czy MSI EX625 jest teraz sprzętem, który idzie jak woda? Czy może nie ma już takiej przepaści sprzętowo/cenowej pomiędzy komputerami jaka była chociażby te 1.5-2.0 lata temu?

Jestem teraz poza wszelkimi nowinkami i informacjami technicznymi dlatego z wyjaśnieniami poproszę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ciągle to nie jest odpowiedź.

Czy MSI EX625 jest teraz sprzętem, który idzie jak woda? Czy może nie ma już takiej przepaści sprzętowo/cenowej pomiędzy komputerami jaka była chociażby te 1.5-2.0 lata temu?

Jestem teraz poza wszelkimi nowinkami i informacjami technicznymi dlatego z wyjaśnieniami poproszę:)

Przepaść taka była tylko prawie pełne dwa lata temu gdzieś od lipca, kiedy wchodziły FL90, które potem szybko przestały być opłacalne. EX625 jest najwydajniejszym (w 3D) komputerem jaki można dostać w przedziale 3400-4300 (w zależności od bebechów), jako, że jest na tę chwilę jedynym notebokiem z HD4670.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi