Skocz do zawartości
waldiamiga

Dell D600 - Problem Z Mnożnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem - Dostałem notebooka Dell Latitude D600 z prockiem Intel Pentium M 1,4GHz (mnożnik 14).Coś chyba jest pochrzanione skoro procek działa TYLKO z taktowaniem 600Mhz (mnożnik 6).Włączałem i wyłączałem funkcje speedstep i nic.Innych podobnych funkcji w biosie brak.Nawet pod obciążeniem (superpi,czy orthox) procesor nie przełącza sie na 1,4Ghz - cały czas działa na mnożniku 6 .BIOS w ostatniej wersji dostępnej na stronie,zasilacz podłączony.Bateria się nie ładuje (chyba martwa)

Może ktoś ma (miał) takiego notebooka i miał podobny problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli bios wykrywa go jako Unknown Adapter to notebook dziala w trybie "awaryjnym". Objawia sie to np tym, ze procesor na 600MHz a lapek nie ładuje baterii :) . Mozesz miec takze uszkodzony/wygiety ten maly "bolec" we wtyczce od zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli bios wykrywa go jako Unknown Adapter to notebook dziala w trybie "awaryjnym". Objawia sie to np tym, ze procesor na 600MHz a lapek nie ładuje baterii :) . Mozesz miec takze uszkodzony/wygiety ten maly "bolec" we wtyczce od zasilacza.

Właśnie!.To będzie to!Wtyk zasilacza jakoś za lekko wchodzi w gniazdo,a gdy poruszę wtykiem przy włączonym notebooku to następuje reset.Wielkie dzięki MaSell.Pozdrawiam i wesołych świąt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi