waldiamiga Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam Mam problem - Dostałem notebooka Dell Latitude D600 z prockiem Intel Pentium M 1,4GHz (mnożnik 14).Coś chyba jest pochrzanione skoro procek działa TYLKO z taktowaniem 600Mhz (mnożnik 6).Włączałem i wyłączałem funkcje speedstep i nic.Innych podobnych funkcji w biosie brak.Nawet pod obciążeniem (superpi,czy orthox) procesor nie przełącza sie na 1,4Ghz - cały czas działa na mnożniku 6 .BIOS w ostatniej wersji dostępnej na stronie,zasilacz podłączony.Bateria się nie ładuje (chyba martwa) Może ktoś ma (miał) takiego notebooka i miał podobny problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zasilacz oryginalny, podpiety do gniazdka z masą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldiamiga Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 (edytowane) Zasilacz oryginalny, podpiety do gniazdka z masą?Wygląda na to że jest oryginalny,(wytłoczone logo)tyle że w BIOSie jest "Unknown Adapter".Podpięty do gniazda z uziemieniem. Edytowane 10 Kwietnia 2009 przez waldiamiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Jesli bios wykrywa go jako Unknown Adapter to notebook dziala w trybie "awaryjnym". Objawia sie to np tym, ze procesor na 600MHz a lapek nie ładuje baterii :) . Mozesz miec takze uszkodzony/wygiety ten maly "bolec" we wtyczce od zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldiamiga Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Jesli bios wykrywa go jako Unknown Adapter to notebook dziala w trybie "awaryjnym". Objawia sie to np tym, ze procesor na 600MHz a lapek nie ładuje baterii :) . Mozesz miec takze uszkodzony/wygiety ten maly "bolec" we wtyczce od zasilacza.Właśnie!.To będzie to!Wtyk zasilacza jakoś za lekko wchodzi w gniazdo,a gdy poruszę wtykiem przy włączonym notebooku to następuje reset.Wielkie dzięki MaSell.Pozdrawiam i wesołych świąt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...