reshro Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam. Mam problem otoz kilka dni temu kupilem karte sieciowa Pentagram HorNet Wifi PCi P6121-L4 zainstalowalem sterowniki i w oknie Ralink wireless ktory byl dolaczony do karty daje network scan i nie ma zadnej sieci a chodzi mi dokladnie o moj router ktory jest jakies ~8-10m od kompa. nie wiem co zrobic zeby go odszukac ? dodam ze inny komputer jest polaczony z routerem poprzez kabel (win Xp) jak i tez przez wifi laptop (vista) i wszystko dziala pieknie tylko ten nowy komputer nie widzi sieci, i nie wiem co zrobic alby podlaczyc kolejny komputer (Win Xp) pod ten router (d-link DI-624). Jezeli ktos by mi mogl napisac po kolei co i jak albo jakos wytlumaczyc ... jestem calkiem zielony w tym temacie a bardzo zalezy mi na szybkim podlaczeniu do siecie tego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 (edytowane) router nadaje[jest w trybie] wi fi to ze po kablu idzie to nie znaczy radio router nadaje lub odbiera "radiem" Edytowane 9 Kwietnia 2009 przez mensir67pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 albo masz wylaczone SSID i wtdy musisz recznie "wykryc " siec albo masz wlaczone szyfrowanie ktore nie jest widoczne dla danej karty czy jakos takos przepisz dane z tego lapka z vista ( SSID + haslo ) do tego z XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...