HeatheN Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam. Zakupiłem do demona szos, alufelgi używane, w komplecie był zestaw 4 śrub zabezpieczających, zmieniłem koła, przejechałem się, stwierdziłem że trzeba wyważyć (mimo iż były wyważane) No więc przyszła pora na odkręcenie dziadostw i SZOK.....zgubiłem nasadkę :mur: :mur: :mur: dziś próbowałem jedną odkręcić własnymi siłami: wykrętakiem (pękł) potem rurką, a na końcu majzlem....poddałem się, wulkanizatorzy i serwisy opon po których jeździłem mają teraz taki zapiernicz, ze nie maja sie czasu bawic z moim problemem, wiec wszyscy kazali wrocic za 2tygodnie... a jak złapię gumę na trasie to leżę:(((( Zacząłem grzebać na allegro http://www.allegro.pl/item549742705_sruby_..._l_26_fiat.html Niestety dzwonilem koles juz je sprzedal (tez komus kto nasadke zgubil:D) A one są na pierwszy rzut oka IDENTYCZNE z moimi (pomijam kwestię gwintu) Zwracam się więc do was, czy może ma ktoś owa nasadkę? Podjadę odkręcimy i wkręcę normalne śruby...^^ (oczywiscie zimne piwko stawiam) Juz mi nic do głowy nie przychodzi, w sklepie byłem, nic nie dopasowałem Mam pudełko, jednak starta naklejka nie umożliwia odczytania modelu itd, wiem ze pasuje do daewoo, renault, fiata, forda, opla (firma OZ) ... Poratujcie panocki:D Edytowane 9 Kwietnia 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Odwiedz okoliczne szroty i może chłoapki mają, ewentualnie jakąs hurtownie motoryzacyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 podjedz do jakiegoś sklepu z alufelgami/oponami, może coś dobiorą świat nie kończy się na allegro, jak nic nie dobierzesz to do mechanika, dospawają ci do śruby kawałek rurki i odkręcą. Jak nie masz czasu na razie to kup sobie łatkę w sprayu, zawsze warto to mieć na wszelki wypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 No mechanicy mnie teraz zbywali, maja DUZO roboty przed swietami a nie maja sie czasu bawic, gdzie nie podjechalem kolejka na 10 aut.... Zaraz w robocie powiem chlopakom aby rurke dospawali^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 spróbuj wbić na to zwykła nasadkę 19 czy co tam będzie pasować odkręcałem tak kiedyś coś podobnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 A ja przy okazji zapytam. Czy jest jakaś możliwość trwałego oznakowania felg aluminiowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 spróbuj wbić na to zwykła nasadkę 19 czy co tam będzie pasować odkręcałem tak kiedyś coś podobnego+1 poszło, nie to że Ameryke odkryles, bo wczoraj pod garazem 4 klucze tak rozwalilem:D ale w robocie mieli porządne:P i jakos odkrecili A ja przy okazji zapytam. Czy jest jakaś możliwość trwałego oznakowania felg aluminiowych?Grawerowanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Grawerowanie ?No to wiadomo. Myślałem o jakimś zorganizowanym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 nadajnik GPS do opony hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) albo naklejka z chipicao lub z czipsów na feldze od wew. strony i jak ukradną to będziesz wiedział ^^ :D Edytowane 12 Kwietnia 2009 przez Komixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 albo naklejka z chipicao lub z czipsów na feldze od wew. strony i jak ukradną to będziesz wiedział ^^ :D powinienes doradzać policji w sprawie znakowania rzeczy, tacy złodzieje napewno niczego się nie beda spodziewac i zostawią taką naklejke na swoim miejscu, pewnie sami naklejeja naklejki z gum do zucia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 wiesz, oni nie patrzą co na nich jest :D od wew. strony może nie zobaczą :D zazwyczaj działają szybko i pochopnie kto wie ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Nie śmieć tematu ... EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Rozwiązałeś problem HeatheN ? A co z autoryzowanym dilerem ? Rozwazałeś tą opcję ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...