wjfkdl Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam, szukam głosników do 300zl, bede sluchal przewaznie muzyki, czasem gry i jakies seriale. Moja karta dzwiekowa to asus xonar dx, glosniki musza sie ladnie wygladac z czarna mysza, klawiatura i monitorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordBigos Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam, szukam głosników do 300zl, bede sluchal przewaznie muzyki, czasem gry i jakies seriale. Moja karta dzwiekowa to asus xonar dx, glosniki musza sie ladnie wygladac z czarna mysza, klawiatura i monitorem. logitech x540 za tą kasę z niezłym wyglądem... chyba że coś w 2.1 lub 2.0... polecam jakieś T20 jak ci się uda po ROZSĄDNEJ cenie dopaść, bo te z popularnych sklepów są delikatnie mówiąc z kosmosu (i to co najmniej z innej galaktyki ;p) btw. po kiego grzyba ci Xonar do seriali oO xD troszkę się mija z celem wydać ~400 zł na dźwiękówe a potem 300 na głośniki... można było lepiej rozłożyć tą kaskę... przeczekaj, dozbieraj do jakichś lepszych głośników, taka moja rada Edytowane 12 Kwietnia 2009 przez LordBigos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 dozbieraj do solo 6c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisciu Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 no tak tak dozbieraj do solo 6c bo wszyscy tak krzyczą, to już nudne się zrobiło. Nie ma to jak kupić wielkie głośniki postawić obok monitora i słuchać dudnienia, no i super dźwięku a jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehiel Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 no tak tak dozbieraj do solo 6c bo wszyscy tak krzyczą, to już nudne się zrobiło. Nie ma to jak kupić wielkie głośniki postawić obok monitora i słuchać dudnienia, no i super dźwięku a jak. Można zawsze kupić solo 5c. Poza tym solo 6c aż takie wielkie nie są. U mnie stoją w odległości ok. 80 cm od siebie i może niecały metr ode mnie i w porównaniu z np logitech x-540, które miałem wcześniej, brzmią o niebo lepiej. Poza tym 2.0 do takich celów jak powyżej nadają się wyśmienicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Nie ma jak kupić X-540, odpalić i słychać dudnienie pseudo-suba... JW. Zresztą pisałem już na Labie w tym temacie... więc nie będe się powtarzał. 1C, 4C, 5C, 6C - wszystkie na Allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordBigos Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 ehm;] x540 mają dobrego suba xD (BTW taki sam jak w G51 tylko połowę ponad słabszy) słuchałem ich u siebie przed zakupem... za 300zł najlepsza opcja 5.1 obecnie... co do solo to wszyscy polecają, ja bym przemyślał, to dość karkołomne stawiać takie klocki gdziekolwiek aby były dobre do komputera... głośników używam siedząc przy kompie, a kompa mam przy ścianie jak pewnie 90% z was... jak trzeba to ustawić aby znajdowały się min po 1m od słuchacza??!! nie wyobrażam sobie tego xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Ja siedząc przy biurku (mające 152cm x 75cm) po ustawieniu obok niego SOLO-7C mam do każdej kolumny z 70-100cm... Bo nie siedzę przyklejony do monitora - aby ogarnąć 26" wzrokiem jednak trochę się odsuwam... A jak chcę sobie posłuchać wygodniej muzyki to odsuwam się biurka, podręczny stoliczek na klawiaturę i myszkę (bezprzewodowe oczywiście)... i robi się te 2-3m od Solo. A wciąż widzę co się dzieje na ekranie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordBigos Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) heheh niby ok tylko wychodzi na to że do głośniczków za 350zł trza mieć monitor za 1,5tys i keyboard+mouse za następne ok 400zł xD chyba że już się ma takie gadżety... monitor 26" to zdecydowanie za dużo dla mnie, z tego co piszesz to od monitora jesteś 2-3m też i tu w zupełności nadal starczą 22" ale to tak btw;] serwal dla jasności sytuacji, ja nie neguje czy to są dobre czy złe głośniki... twierdze tylko że na pewno nie są dla każdego godne polecenia... co zresztą mimo woli potwierdziłeś w poście powyżej... Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez LordBigos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Ależ oczywiście, że nie są dla każdego. I nie śmiem twierdzić inaczej; Sam miałem wcześniej je w pokoju 12 m2 (w bloku) i było... śmiesznie :E. To znaczy ja słyszałem może 1/10 tego co grały głośniki - reszta znajdowała się poza pokojem (głównie u sąsiadów)... Ale to mowa o SOLO-7C. SOLO-1C są na tyle małe: głębokość: 21.5cm szer: 17.7cm wys: 29cm Że spokojnie do 8-15 m2 pokoju się nadają, a i nie trzeba im tyle miejsca (rozstawić je na metr nie będzie stanowić problemu)... A one już spokojnie do odsłuchu z bliska się nadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisciu Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Ależ oczywiście, że nie są dla każdego. I nie śmiem twierdzić inaczej; Sam miałem wcześniej je w pokoju 12 m2 (w bloku) i było... śmiesznie :E. To znaczy ja słyszałem może 1/10 tego co grały głośniki - reszta znajdowała się poza pokojem (głównie u sąsiadów)... Ale to mowa o SOLO-7C. SOLO-1C są na tyle małe: głębokość: 21.5cm szer: 17.7cm wys: 29cm Że spokojnie do 8-15 m2 pokoju się nadają, a i nie trzeba im tyle miejsca (rozstawić je na metr nie będzie stanowić problemu)... A one już spokojnie do odsłuchu z bliska się nadają. brawo o to mi chodziło, ale przed kilkoma postami oczywiście wielkie oburzenie. Solo 6C jak i 7C się nie nadają do bliskiego odsłuchu i są wielkie. Sam właśnie jutro zamawiam solo 1c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjfkdl Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) logitech x540 za tą kasę z niezłym wyglądem... chyba że coś w 2.1 lub 2.0... polecam jakieś T20 jak ci się uda po ROZSĄDNEJ cenie dopaść, bo te z popularnych sklepów są delikatnie mówiąc z kosmosu (i to co najmniej z innej galaktyki ;p) btw. po kiego grzyba ci Xonar do seriali oO xD troszkę się mija z celem wydać ~400 zł na dźwiękówe a potem 300 na głośniki... można było lepiej rozłożyć tą kaskę... przeczekaj, dozbieraj do jakichś lepszych głośników, taka moja rada karte kupilem w tamtym roku jak kosztowala jeszcze 200zl to po 1. Po 2 kupilem ja aby miec dobre zrodlo do sluchawek grado, ktore wykorzystuje glownie do sluchania muzyki ale uznalem, ze nie chce ogłuchnąć od sluchawek. Po 3 napisalem, ze seriale _czasem_, a nie ze seriale sa priorytetem. A co do samych glosnikow, ze wzgledu na mala ilosc miejsca na biurku musza to byc glosniki 2.0 lub 2.1 z malym subwooferem (myslalem o jbl creature II) aha i nie bede glosno sluchal muzyki, chce miec po prostu ladny dzwiek i sluchac tak z klimatem mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi. kolejny edit: zapomnialem dodac, ze glosniki do dosyc bliskiego odsluchu. Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez wjfkdl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordBigos Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 karte kupilem w tamtym roku jak kosztowala jeszcze 200zl to po 1. Po 2 kupilem ja aby miec dobre zrodlo do sluchawek grado, ktore wykorzystuje glownie do sluchania muzyki ale uznalem, ze nie chce ogłuchnąć od sluchawek. Po 3 napisalem, ze seriale _czasem_, a nie ze seriale sa priorytetem. A co do samych glosnikow, ze wzgledu na mala ilosc miejsca na biurku musza to byc glosniki 2.0 lub 2.1 z malym subwooferem (myslalem o jbl creature II) aha i nie bede glosno sluchal muzyki, chce miec po prostu ladny dzwiek i sluchac tak z klimatem mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi. kolejny edit: zapomnialem dodac, ze glosniki do dosyc bliskiego odsluchu. to tylko coś z kretów zostaje, abo logi... nie odbieraj negatywnie tego co piszę... wbrew pozorom nie uważam żeby cokolwiek miało cokolwiek do odsłuchu czegokolwiek... bo każdy dobierze co mu najlepiej pasuje, odsłuchowo bądź cenowo. i ja tak dobierałem zestaw;] jak do bliskiego to odradzam chinole (solówy) a polece "plastiki" z logi bądź krety. pozdrawiam, życze dobrego wyboru i zadowolenia z zakupu. czekamy na posta z wynikami zakupów i opinią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 brawo o to mi chodziło, ale przed kilkoma postami oczywiście wielkie oburzenie. Solo 6C jak i 7C się nie nadają do bliskiego odsłuchu i są wielkie. Sam właśnie jutro zamawiam solo 1c.6c jak masz większe biurko, odsuniesz się o ten ~1m od ich frontowej ścianki to będzie zupełnie dobrze ... a jak masz malutkie biurko i musiałbyś siedzieć np. 65 cm to 5C . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisciu Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 6c jak masz większe biurko, odsuniesz się o ten ~1m od ich frontowej ścianki to będzie zupełnie dobrze ... a jak masz malutkie biurko i musiałbyś siedzieć np. 65 cm to 5C . no okej ale wtedy nie jest to bliski odsłuch, poza tym nie każdy ma możliwość manipulowania meblami. I tu niestety solo się nie nadają poza solo 4c i ostatecznie możliwe, że solo 1. Mnie po prostu wkurza polecenia ich wszędzie gdzie się da jak one się nie nadają do bliskiego odsłuchu. To tak jakby polecać komuś porsche, ale i tak nie będzie go stać na paliwo. Jak szukasz czegoś małego z subem, to rozejrzyj się za modecom mc-2110 jak dobrze pamiętam, lub nie brandowane i chyba obecnie taniej microlaby f330. z 2.0 solo 4c bądź 1c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Do bliskiego odsłuchu 6C się nadają (bliski odsłuch czyli powiedzmy tak do ~1,2m bok trójkąta równobocznego). Fakt że 6C wymagają większej odległości niż np. 4C/5C ale to nadal bliskie pole. Dopiero 7C wymagają średniego/dalekiego pola by mieć odpowiednią scenę. Pewnym "problemem" 6C jest to że sięgają już niżej z basem więc jak nie masz Audyssey EQ/KRK ERGO to trzeba je dodatkowo dosyć daleko postawić od tylnej ściany by nie było niepożądanego podbicia (mówię co zauważyłem przy KRK RP6 które są porównywalne gabarytowo). Jak chcesz mieć bezpieczny zakup to bierz 5C - powinny się sprawdzić przy na prawdę niekorzystnych warunkach akustycznych (bliskie dosunięcie do ściany i bliższy odsłuch niż nawet ten 1m). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjfkdl Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Mysle nad czyms naprawde malym, bo miejsca za duzo nie ma.. biurko narozne wiec jest jeszcze gorzej. Zastanawiam sie nad Creative T20, Logitech Z-10 i Bose Companion 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Mysle nad czyms naprawde malym, bo miejsca za duzo nie ma.. biurko narozne wiec jest jeszcze gorzej. Zastanawiam sie nad Creative T20, Logitech Z-10 i Bose Companion 2.Jak chcesz coś na prawdę >mikro< to ja bym kupił Z-10 ... karta dźwiękowa nie potrzebna (jak masz to możesz sprzedać), spotkałem się zo opiniami że grają o niebo lepiej od T20 a BOSE biorąc pod uwagę cenę nie oferują nic ciekawego ( http://www.audiostereo.pl/zalaczniki/1328989_1.jpg ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisciu Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Jak chcesz coś na prawdę >mikro< to ja bym kupił Z-10 ... karta dźwiękowa nie potrzebna (jak masz to możesz sprzedać), spotkałem się zo opiniami że grają o niebo lepiej od T20 a BOSE biorąc pod uwagę cenę nie oferują nic ciekawego ( http://www.audiostereo.pl/zalaczniki/1328989_1.jpg ) ten test to żaden wyznacznik, natomiast z-10 to dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 ten test to żaden wyznacznik, natomiast z-10 to dobry wybór.Jest dowodem na to że BOSE są przeceniane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisciu Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 chciałbym to zobaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjfkdl Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Coraz bardziej zaczynam myslec nad jakimis vigoolami albo solo5c/solo6c. Chcialbym aby moja karta dzwiekowa nie sluzyla tylko do podlaczenia kabelka jak zintegrowana ale zeby dawala cos od siebie (pokazala na co ja stac), mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...