maniek123 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam mam zainstalowane 2 windowsy . na jednym z ktorego korzystam sciagnal sie jakis wirus i zmienil mi haslo do jedynego konta administracyjnego i nie moge teraz wejsc (juz kiedys tak mialem) ale jest jeszcze drugi windows (oba xp) na ktory moge wejsc ale tutaj zupelnie nic nie ma i chce korzystac z tamtego. probowalem poprzez zmiane wartosci w plikach SAM i SYSTEM cytuje: "W systemie operacyjnym Windows, hasła przechowywane są w pliku SAM. Znajdują się one w folderze Windows/System32/Config i Windows/Repair. Nie można ich skopiować ani edytować, gdy system jest uruchomiony. Są programy do łamania plików SAM i "wyciągania" hasła" zdawalo mi sie ze szybko obgarnalem program lecz wszystko popsulem. pozmienialem tak w tych plikach ze nadaly sie tylko do usuniecia a teraz nie chce sie windows odpalic bez tych plikow po pojawia sie komunikat ze brakuje pliku. nie chce robic reinstalki bo najwazniejsze pliki znajduja sie na pupicie i w dokumentach. jest jakas rada zeby zdobyc te pliki?beda dzialac takie same z innego komputera?przesle mi ktos? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek123 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 pomoze ktos? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 A na cholerę Ci ten Windows? Dostęp do pulpitu: C:\Documents and settings\_NAZWA_USERA_\Pulpit Dostęp do dokumentów: C:\Documents and settings\_NAZWA_USERA_\Moje dokumenty Dla dokumentów wspólnych i wspólnego pulpitu zamiast nazwy użytkownika wstawiamy "All Users". Na przyszłość nie baw się plikami SAM. A do kasowania/resetowania haseł w Windows jest pełno narzędzi w sieci. Poza tym jest jeszcze dostęp do konta administratora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek123 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 jakby to bylo takie proste to bym nie prosil o pomoc. konta z tamtego windowsa sa zablokowane w documents & settings "odmowa dostepu" potrzebny tamten windows bo mialem wiele sterownikow zainstalowanych ktorych juz nie mam. beda dzialac pliki z innego kompa jak skopiuje? Znajde je gdzies na plycie widnows? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 jakby to bylo takie proste to bym nie prosil o pomoc. konta z tamtego windowsa sa zablokowane w documents & settings "odmowa dostepu" ... O mamo... Prawym na folder > Właściwości > Zabezpieczenia > Zaawansowane > Właściciel > Edytuj... > [Wybór użytkownika] > Zaznaczamy też : Zmień właściciela dla pod kontenerów i obiektów > OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek123 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 ale sie podnieciles tylko troche za szybko. mam home edition i nie ma "zabezpieczen" w wlasciwosciach i probowalem na wiele sposobow opisywanych w necie ale bez skutku. jedynym rozwiazaniem wydaje mi sie instalacja linuxa i teraz mam pytanie dotyczace tego: czy jak zainstaluje dodatkowo jeszcze linuxa to bede mogl wejsc do documents & setting z tamtego xp'ka? prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 JAK: Przejmowanie na własność pliku lub folderu w systemie Windows XP http://support.microsoft.com/kb/308421/pl Informacje zawarte w tym artykule dotyczą: * Microsoft Windows XP Home Edition * Microsoft Windows XP Professional Edition Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek123 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 wszystko swietnie super tylko ze nie zrobie tego logujac sie na drugim systemie. tamten windows jest padniety i chce wyciagnac z niego documents&setting cale. zepsuty na ktorym byly pliki to professional a dzialajacy na ktorym probuje cos wykombinowac to home edition. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 K#^%#&%$@wa wez tego swojego HE uruchom w trybie awaryjnym i zrób to co pisze Mardok, a nie narzekasz na HE, którym mozna nadać sobie uprawnienia w 2 minuty niemal tak samo jak w Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek123 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 dziala :-D dzieki wielkie ! zlyuser nie badz zly bo sadzilem ze juz tym sposobem sprawdzalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...