seba84_2005 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 wentyle na froncie skasuj i tak będą na chłodnicy a dyski zamontuj od wewnętrznej strony drzwiczek myślę, że powinny się zmieścić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 wentyle na froncie skasuj i tak będą na chłodnicy a dyski zamontuj od wewnętrznej strony drzwiczek myślę, że powinny się zmieścić :wink:No wentyle tam akurat dobrze beda wyciagaly powietrze z chlodniczki. Ale dyski, fajny pomysl! Tylko ze bedzie problem z kablami przy otwieraniu. Aha, chyba zeby je od razu przy chlodnicy przyczepic, ale to bedzie sie powietrze tam belkotalo troche... No nie wiem no, i tak narazie nie mam czasu na ten mod :lol: Za duzo do szkoly... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam wszystkich!! :D Update 6 ;) ||| UPDATE 6 ||| wycinka na rad w podlodze i inne rozne... koniec na dual... aaahhhh!!!! a jakies tam, mi sie podoba ;) no to nie wiem no... takie nie wiadomo co ni i lecim! i widok calosci (nie dokladnie, ale nie wazne :D) Jednak nie wiem jak mi sie to udalo, ale wycialem krzywo!!! :( Rad w podlodze (z reszta widac na zdjeciu) leci o 4mm w bok po zamontowaniu. Przynajmniej lepiej kable przejda :lol:. Naszcescie od boku jest to niezauwazalne, ale jednak nie jest full-profeska jak rezsta modu! Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) W pionowym montażu (wnioskuję na podstawie swojego doświadczenia w branży serwerowej) srednia żywotność dysku u nas spadła z 4 do ok 3 lat. Jeżeli jest na gwarancj to serwis zawsze nam wymieniał je na nowe sztuki, lecz dane przedpadały. Dyski oczywiście pracują 24/7. Nie wiem jak to się będzie zachowywało w przypadku częstszych rozruchów, gdzie działają większe wewnętrzne przeciążenia w dysku i ogólnie rozruch jest najbardziej wymagającym momentem dla mechaniki dysku. Z tą mechaniką słuszna uwaga... Też mam do czynienia z macierzami i półkami dyskowymi, i tutaj jeszcze dochodzi kwestia rodzaju dysków, w serwerkach są montowane dyski SASowe lub FC, no jeszcze starsze SCSI one z racji ze są do zastosowań serwerowych, oraz odpowiedniego chłodzenia + klima, zaprojektowane obudowy macierzy przez firmy maja pracować długo, przy domowym użytkowaniu może być rożnie, nie widziałem obudów "fabrycznych" z takim ułożeniem dysków dla PCtów, jedynym tutaj wyjątkiem sa Dell'e desktopowe (z takimi mam do czynienia w pracy, ale tutaj nie martwię się o dane bo jest backup na serwerze, a dyski maja wykupiona opcje "keep your drive"), które można ustawić też w pionie. Ja chciałbym zaznaczyć że tu nie chodzi o padniecie dysków, tylko o dane w czasie awarii (one chyba są jednak cenne, ja mam swojego lapka raz na miesiąc backupuje na dysk zewnętrzny), no chyba ze kolega się pokusi puścić dyski w raida z mirrorem, wrrr jakbym pomyślał ze moja inżynierka poszła by z dymem... Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez dioda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) No faktycznie... :( Ja mam jakies 20Gb zdjec... Jakies 6500 zdjec z wakacii (typu Singapur :rolleyes:), ktorych nie moge zgubic. Nie czesto zagladam, ale jesli kiedys bede chcial a ich nie bedzie, t wtedy bedzie problematycznie! Proponowano mi sprzedac dyski, i przejsc na SSD. Te mozesz w dowolna pozycje ulozyc. Ale niestety nie mam kasy narazie, bo potrzebuje 2. Musi byc oddzielny dysk na dane, i oddzielny na system + aplety i inne. Przemysle ta sprawe, ale jak widze, moj pomysl (mimo designu), nie jest najlepszy z punktu widzenia mechanicznego (dla dyskow)... [EDIT] Tak wlasciwie to nie wiem co o tym sadzic.... Zobaczcie bude Cooler Master Cosmos RC-1000. Dyski sa pionowo! >> http://www.haberdefteri.com/foto/upload/75...383/4891662.jpg Wiec obudowa tak oryginalnie jest, wiec zostala pomyslana. I jakos to nie przeszkadza dyskom. (??) Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Jak dysk się ma zepsuć to się zepsuje ;) obojętnie jak go postawisz. Nie przejmuj się. Ja mam mój dysk pionowo w kieszeni od paręnastu miesięcy i jakoś nic mu się nie pogorszyło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Jak dysk się ma zepsuć to się zepsuje ;) obojętnie jak go postawisz. Nie przejmuj się. Ja mam mój dysk pionowo w kieszeni od paręnastu miesięcy i jakoś nic mu się nie pogorszyło ;)Tez tak mysle... A to i tak jest jedyna mozliwosc, wiec wyboru duzego tez nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Jak dysk się ma zepsuć to się zepsuje ;) obojętnie jak go postawisz. Nie przejmuj się. Ja mam mój dysk pionowo w kieszeni od paręnastu miesięcy i jakoś nic mu się nie pogorszyło ;)Trochę głupie podejście... Bo po co wolno jeździć samochodem jak można szybko.. Czy się rozbije czy zepsuje to na jedno wychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 No nie no, mi chodzi oto, ze na dyski nie mam innego wyjscia! A jesli bedzie za glosne, to cos bede musial wymyslec no... Ale w ten week-end porobie pare prob i zobaczymy. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Ten i7 to z jakiej rewizji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) Ten i7 to z jakiej rewizji ?C0/C1 Jeszcze go nie probowalem, brakuje mi pamiec i mobo (czyli wszystko). No wiec kolejny maly updajcik! :D ||| UPDATE 7 ||| No to w koncu zrobilem ten test tych dyskow! :) I jest bardzo cicho. Zadnych drgan, i tylko troche grzeja panel (boczny i na ktorym sa przymocowane). wiec pare fotek (jak zawsze :D) no i test... (czyli po prostu podlaczanie do kompa...) i zdjecionka montowania rezow (ktore zapomnialem [zdjecionka[) (pompki byly na probe ;)) No to wlasnie teraz ukladzik chodzi... Zwykly liktest (czyli leaktest). Mimo ze wszystkie komponenty zostaly wyczyszczone, to taki tescik im nic nie zaszkodzi. Jednak z dwoma pompkami i rezami, to spory problem byl z napelnianiem, szczegolnie ze wszystko na podlodze lezy! Ale uklad podlaczylem seryjnie (jedna pompka w druga wali), a nie rzedowo jak bedzie w kompie. ;) [EDIT] Tak sobie mysle, i nie jestem pewien czy czerwony kolor plynu bedzie dobrze pasowal do fioletowego. Chyba wezme taki zielone (nie acid). Zostawie sobie czerwony (moze jednak go zurzyje), ale chyba zielen bedzie lepsza, nie?? :) Druga sprawa. Chyba bede potrzebowal pare 45° od Koolance'a. Nikt takich nie ma do sprzedarzy? Jednak 60zl za sztuke to troche przesada wedlug mnie... :D Nikogo na jakies 45° od Koolance'a??? :((( Edytowane 4 Maja 2009 przez Sikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 a co to sie stało ze jakis przestój??;> :) pochwalił bys sie jak idzie realizacja projektu bo czekam z niecierpliwością ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 No jakos idzie, mam sporo roboty do szkoly :( Ale w ten week-end mam nadzieje pomalowac bude :D (od 3 tygodni to mowie juz...) I w czwartek dostaje (normalnie) DVD, RAM, mobo i karte muzyczna!!! :) Czekam ja tez z niecierpliwoscia! :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 ten worklog jets jak narkotyk :D wciąga i po kazdym mowym poscie czeka sie na nastepny :D no tak szkoła przedewszystkim :) a jaka farba malujesz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Dzieki za fajne slowka :D No tak, ale koniec roku za 5 tygodni, wiec jeszcze da sie wytrzymac! A farba, to lakier samochodowy firmy MOTIP. Uzywam primera, lakier czarnego i potem bezbarwny (wszystko od motipa). ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Wszystkie czesci doszly do sklepu, ide je odebrac jutro!!! :D Czyli jest to: - Asus P6T6 WS Revolution - Asus Xonar D2X - 12Gb Corsair 1600MHz CL8 - naped optyczny Sony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaGe Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Chłopaku przetestuj lepiej dla mnie te Tacensy Ventusy jak Cię ładnie proszę ;) ... Najbardziej mnie interesuje praca na obniżonych napięciach. Fajnie by było gdyby Ci się to udało zrobić. Planuję wymianę wentyli na chłodnicy. To kiedy mamy się spodziewać premiery? Bo z tego co widzę zestaw nadaje się do złożenia do kupy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Chłopaku przetestuj lepiej dla mnie te Tacensy Ventusy jak Cię ładnie proszę ;) ... Najbardziej mnie interesuje praca na obniżonych napięciach. Fajnie by było gdyby Ci się to udało zrobić. Planuję wymianę wentyli na chłodnicy. To kiedy mamy się spodziewać premiery? Bo z tego co widzę zestaw nadaje się do złożenia do kupy ;) No tez jestem ciekaw jak wieja. Teraz akurat sa polozone na koszu od dyskow (2 ventusy), i naprawde obnizyly temperature hadedekow! Mocno wieja i cichutkie (duzo wiekszy przeplyw od NB XL1 wedlug mnie). Potem, na chlodnice to nie chodzi o przeplyw powietrza tylko o cisnienie statyczne, czego tak latwo sie nie przetestuje. Ale zrobie pare testow jak zestawik bedzie chlodzil i7 @4.2GHz :D A premiera to za jakis tydzien mysle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) ||| UPDATE 8 ||| Pare zdjecionek zlaczek i kompa ktory lezy na podlodze.... Lightroom 2 in action :D I moj nowy gruby mobas :lol2::lol2: Nareszcie Xonar D2X!!!! :D :D Edytowane 9 Maja 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Fajny zestawik :] Zapowiada się bardzo ciekawie. Tylko zmień ten zasilacz choinkopodobny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Ile cię mo-bijacz wyszedł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) podesłaś byś porownanie złączki Koolance i tej BP. chodzi o roznice koloru ;) a prace widac ze ida wciąż do przodu :) po elementach zestawu widac ze dbasz o każdy szczegół :Di prawidłowo :) Edytowane 9 Maja 2009 przez atemen17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Bdb zdjecia, zapowiada sie grubo i porzadnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) zzizzy : Kupiony tutaj u mnie (czyli Szwajcaria), byl 1330zl ;) mib : Robi sie! Be Quiet DPP 1200W w drodze! :) atemen : chodzi ci o kolorystyke? Faktycznie, na zdjeciu sa identyczne, ale tak nie jest. Koolance dobrze wyszedl, ale Bits jest chromowany. >>> Malik : Dzieki ;) Tak jak ty mniej wiecej, full-profeska :) Edytowane 9 Maja 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 a to Ty w szwajcarji siedzisz??:D nie masz tam tanszych złaczek koolance?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) a to Ty w szwajcarji siedzisz??:D nie masz tam tanszych złaczek koolance??No tak, Szwajcaria!! :D Piekny kraj. Nie no wiec ja wszystkie czesci WC kupilem akurat w Polsce u Sawy, albo w Francii. Tutaj nic nie jest dostepne. Ale mam 10 zlaczek Koolance'a 13mm choinkowe do sprzedania ;) ||| UPDATE 9 ||| Montaz panelu bocznego ;) Edytowane 9 Maja 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Buda po prostu piękna :) mozna pozazdroscic :) co do złączek zaczełem zbierać do zestawu zkręcane to jzu na takich chciałbym dokonczyc cały układ ;) w poniedzialek w koncu dostane troche wolnego w robocie to tez pewnie cos podziałam :D a jutro wezme sie za malowanie budy bo juz jest cała w kawłakach :) a od poniedzialku zaczynamy robote :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) No ja tez zaczalem na skrecanych, ale w sklepie nie bylo wystarczajaco ich, wiec wzialem choinki. Ale mi nie pasuja jakos... :( Wiec sprzedaje je :) A ja tez jutro bede malowal bude, od 3 tygodni mam to zrobic :D maly updajt updejtu 9 ;) Edytowane 9 Maja 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 zdjęcie tych laingów w B&W wymiata :) mozna sie zakochac :D podesłał byś mi je w oryginalnym formacie na poczte ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Ładnie. Mam tylko nadzieję, że ta kreska na tej szybie to tylko włos :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...