Skocz do zawartości
D0BR0

Project |||phantom||| By D0br0 /\ Full-wc Incoming [85%]

Rekomendowane odpowiedzi

Wspomnienia...ech...bylem piekny i mlody, teraz juz tylko piekny...

:)

Dosc OT.

Niezle D0BR0! Szkoda ze jeszcze nie masz drugiego GTXa, chcialbym zobaczyc jak rozwiazesz SLI.

Edytowane przez Mayek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich :D

Wiec wentyle moje sa faktycznie Tacensy Ventus 120mm.

A buda, jesli dobrze malowana, tez ladnie wyglada. Na Szwajcu nie robia bud :( (probowalem w lakierni).

Ale te plytki u Koolance'a, to sa wlasnie backplejty czy nie??? Wiem ze idzie za mobase aby sie nie giela, w koncu logiczne no nie? BACKplate :D :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie moim zdaniem nie trezba zanosić do lakierni ;) w domu tez mozna ładnie wymalować :) inna sprawa jeśli ktoś w domu ma lakiernie :D :D :D a jego ojciec zajmuje sie tym na codzien :D wtedy to juz po prostu kosmos :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to fakt, ze wtedy to jazda na calego. W moim przypadku, to Wujek jest wlascicielem firmy w ktorej robi przerozne grawerki, i chyba jednak to wole niz miec lakiernie. Bo ja tez moge pomalowac, ale sam juz nie wygraweruje (i nawet nie chce wiedziec ile by to mi wzsystko kosztowalo gdybym to zrobil jako zwykly klient!!) :D :D :D .

Edytowane przez D0BR0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma problemu na OT ;)

Jeszcze kiedy beda na chlodniczce zrobie pare "testow", i w tedy bedzie wiadomo jak na WC sie zachowuja. Akurat teraz wieja na komp ktory jest "otwarty" (na zewnatrz buda, jak widac na zdjeciach). Ale lepiej wieja niz NB XL1 i tez sa cichsze. :)

P.S. wlasnie zauwarzylem ze masz ten sam avatar co glowny admin od XS :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Narazie nie, beda na 100% pracowaly. Tez tak mysle ze beda wibracje, ale poprzedni montaz byl podobny (jesli nie gorszy), bo pompa na gwintach od razu do metalu od zatoki byla przyczepiona, a duzych drgan nie bylo jakos... Te beda na takich gumowych kolkach od Xthermala moze, i na takim padzie tez, wiec nie powinno byc wibracii.

A panel to myslisz o Aquaero moze? Bo rozumiem ze mozna zmniejszyc obroty pompek, ale to potem beda troche gorsze tempy nie? Czy to nie ma wplywu duzego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A panel to myslisz o Aquaero moze? Bo rozumiem ze mozna zmniejszyc obroty pompek, ale to potem beda troche gorsze tempy nie? Czy to nie ma wplywu duzego?

Ten panel jest za tani by mógł obsługiwać ddc :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Połóż chociaż jakąś gąbkę na metal, coby nie skakały ci jak na trampolinie.

[ot]zazdroszczę ci[/ot] ;)

Te beda na takich gumowych kolkach od Xthermala moze, i na takim padzie tez, wiec nie powinno byc wibracii.

;)

Ten panel jest za tani by mógł obsługiwać ddc :lol:

:lol2: a wiec co jest potrzebne aby monitorowac dwa dedeceki? :) Aquaero mi sie wydawal super panelem na takie rzeczy jednak... :( Edytowane przez D0BR0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahaaa.... Zdawalo mi sie ze na XS ktos podlaczyl dwie pompki do Aquaero, ale jak widze to mi sie tylko zdawalo chyba... No dobra, poszukam moze cos innego, ale narazie nie jest to pilne dla moda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawowe wersje Laingow maja pobor mocy 10 W. Aquaero na jeden kanal przyjmie max. 10 W - wniosek - Aquaero nie da rady. Dlatego aquacomputer stworzyl osobne urzadzonko o nazwie Poweradjust. I tym mozesz kontrolowac pompki do 20 W bodajze. Od razu mowie - nie probuj podlaczac dwoch Laingow do jednego PA - tez sie spali. Poczytaj recenzje tych urzadzen, a dowiesz sie wiecej :)

PS. Zmniejszajac moc Laingow zyskujesz pare dB mniej i, o dziwo, choc mniejszy przeplyw cieczy, czasem wydajnosc chlodzenia rosnie! (pompka tez oddaje swoje cieplo cieczy, wiec jesli wolniej pracuje to mniej sie nagrzewa...)

Edytowane przez Mayek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w ogole raj! Mniej chalasuje i wszystko jest chlodniejsze! :) Dzieki za pomoc ;) Pojde poczytac troche o tym PA, bo chyba juz go gdzies widzialem. Ale potem kupowac dwa, tez tanio nie wyjdzie... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu wsadziłbym te Laingi w SilentStary. U mnie Laing włożony do SS, moc z Power'a na 50% i jest niesłyszalny. Polecam.

A przerabiales tego SilentStara? Bo on dostosowany jest do standardowego topu.

Pomysl fajny z pudelkiem, juz chyba mam plan nastepnego moda :) Zeby tylko dostac gdzies arkusz alu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi