D0BR0 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) No na święta to dopiero zobaczymy :P A trójniki są dwa od bitsa (nie wiem dlaczego od bitsa ale nie ważne). Będą do wypróżniania systemów. Jakoś tak na dole obudowy, i płyn będzie przez trójnik leciał, a kiedy się wyłączy, to się otworzy kranik, i będzie wylatywało (lubię opowiadać:) ). O tutaj schemacik :P http://artpad.art.com/?kmiuzjcycfc O, myśłę że jakoś tak to będzie ;) Edytowane 9 Lipca 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 będziesz miał dwa niezależne loopy? uuu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 A to Ty nie przeczytałesz całego wątku? :) Ja Ci dam!! :P Nie no poważnie. Tak będą dwa loopy. Jeden na procka + mobas, a drugi na te dwie grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 bosz... czytać czytałem ale zapomniałem... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 No właśnie widzę :P I tak sporo rzeczy jest nie aktualnych w pierwszyn poście, muszę jeszcze zaktualisować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyy Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 O tutaj schemacik http://artpad.art.com/?kmiuzjcycfc Masz talent.:P :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Nom :) A dziś dostałem moją drugą GTXę! Ale dostałem wersję z backplatem, która designowo trochę się różni jednak. Mimo że to rev: 1.1, to mam nadzieję że żadnych zmian na PCB nie ma, inaczej będzie problem z bloczkiem. Edytowane 10 Lipca 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayek Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Nom :) A dziś dostałem moją drugą GTXę! Ale dostałem wersję z backplatem, która designowo trochę się jednak różni. Mimo że te rev: 1.1, to mam nadzieję że żadnych zmian na PCB nie ma, inaczej będzie problem z bloczkiem. Musze Cie zmartwic - sa. Szukaj od razu bloku Rev.2 bo zmiany uniemozliwiaja montaz poprzedniej wersji. Ale za to masz gre za darmo :) (Cryostasis) Edytowane 10 Lipca 2009 przez Mayek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Nie nie dostałem tej gry niestety... :( Blok rev.2 jest tylko na karty od Gainwarda nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 zapytaj EK czy płytka referencyjna o numerze tym i tym (znajdziesz ów numer na pcb) jest zgodna z tym i tym blokiem, proste ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 No nie no!!!!!! Zamawiałem normalną, i dostałem z backplatem. Ale dopiero teraz zauwarzyłem ten nowy blok od EK który jest własnie na tą rev:1.1!!! AAHHHHH!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) No nie no!!!!!! Zamawiałem normalną, i dostałem z backplatem. Ale dopiero teraz zauwarzyłem ten nowy blok od EK który jest własnie na tą rev:1.1!!! AAHHHHH!!!!! DOBRO-rze czy źle ? :wink: Edytowane 10 Lipca 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Źle! Rewizia ma inny PCB, który nie jest kompatybilny z pierwszą wersją bloku na GTX285. A takich bloków mam już dwa, a jeśli dokupię to będzie idiotycznie wyglądało, nie mówiąc o fakcie że otwory mogą nie być w tym samym miejscu, co uniemożliwi używania złączki SLI do wuceta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 a grafę rozpakowałeś? podejrzewam że tak. dogadaj się z sklepem może wyczarują wcześniejszą rewizję grafy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 (edytowane) a grafę rozpakowałeś? podejrzewam że tak. dogadaj się z sklepem może wyczarują wcześniejszą rewizję grafy ;)No tak. Widziałem że jest backplate przed otwarciem, ale dopiero na złączu PCIe zauwarzyłem "rev:1.1" i w tedy porażka, grafa za oknem. (nie no bez przesady już...) Nic nie dotykałem, jeszcze naklejki ochraniające są, i już zadzwoniłem do sklepu, ma oddzwonić aby coś ustalić. Ich błąd, zamawiałem normalną, a ponieważ miała tą samą cenę co backplate version... Edytowane 11 Lipca 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 dobrze przynajmniej że sklep przyznał się do swego błędu ;) nie martw się będzie dobrze ;) :D lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Haha no mam nadzieję. Tzn nie przyznał się tak otwarcie, ale po prostu zwróciłem im uwagę, że popieprzyli mi zamówienie. Ale też problem z tąd, że gdyby nie WC, to bym ją wziął, bo niczym się nie różni. Ale teraz jak nie mogę bloku wcisnąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayek Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) Po pierwsze - nie panikuj. Po drugie - rewizja 1.1 rozni sie tylko ulozeniem paru kondensatorow/elementow/whatever na PCB, co automatycznie prowadzi do konkluzji ze NA WIERZCHU BLOKU NIC SIE NIE ZMIENI. Otwory na zlaczki i otwory na sruby zostana te same. Jedynie miedz pod spodem topu bedzie inaczej wyfrezowana. Po trzecie - zagadujesz bezposrednio z Eddym z EK WB i dogadujesz sie na podmiane miedzianej czesci na te z rev.1.1 Po czwarte - rewizja 1.1 jest chyba teraz w kazdej 285ce. Jak chcesz, to sie zamienimy - ja mam 1.0 :) Edytowane 13 Lipca 2009 przez Mayek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) Dzięki za poradę ;) Po pierwsze - już nie panikuje, tylko mnie trochę w[ciach!]iło kiedy ją dostałem :) Po drugie - Dzięki za info, ale jednak chyba nie są te same. Ten na pierwszą wersję jest dłuższy, a pozatym ma tą płytę czarną, której druga wersja bloku nie ma... Po trzecie - Juz zagadałem Eddy'ego, ale nawet jeśli blok ciągle jest fabrycznie zaklejony, to mówi mi że zamiana tylko jeśli u nich kupiony... Głupio bo w końcu nawet go nie otwierałem! :( Po czwarte - Masz GTX285 pierwszą tak? A od kogo ją masz (producent)? :D Edytowane 13 Lipca 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Po czwarte - Masz GX285 pierwszą tak? A od kogo ją masz (producent)? :DSpójrz w podpis :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 A no tak :P Dzięki. Dobra to ja chętnie się z Tobą zamienię. Masz też GTX285 od EVGi, więc ja Ci dam moją nową wersję a Ty mi dasz tą "starą". Może tak być? Naprawdę by mi ułatwiło życie! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayek Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Dzięki za poradę ;) Po pierwsze - już nie panikuje, tylko mnie trochę w[ciach!]iło kiedy ją dostałem :) Po drugie - Dzięki za info, ale jednak chyba nie są te same. Ten na pierwszą wersję jest dłuższy, a pozatym ma tą płytę czarną, której druga wersja bloku nie ma... Po trzecie - Juz zagadałem Eddy'ego, ale nawet jeśli blok ciągle jest fabrycznie zaklejony, to mówi mi że zamiana tylko jeśli u nich kupiony... Głupio bo w końcu nawet go nie otwierałem! :( Po czwarte - Masz GTX285 pierwszą tak? A od kogo ją masz (producent)? :D Faktycznie, nie zauwazylem, mea culpa. Roznica jest zbyt duza. Praktycznie cale zasilanie sie zmienilo. Co do karty, mam eVGA xxx-1281-ER (standard GTX285). No ale z tym zamienianiem to byl zart - w koncu musialbym tez blok zmieniac :D Zamieniaj blok tam gdzie go kupiles - nie powinno byc problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 No tak ale kupilem blok u Savki, wiec zamiana bedzie skomplikowana... No zobacze co tam zrobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 może weź po prostu zeskrob trochę blok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 No nie troche zabardzo sie rozni, ale juz o tym myslalem... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) ||| UPDATE 11 ||| Pare zdjec zamowienia z Performancepcs.com ;) a tu zdjecie specjalne dla miba :D tak, to sa wlasnie te diody sprowadzane z USA :P Edytowane 15 Lipca 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 ooo bloki to na wypasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 No no, ale jednak te bloki na mofy troche male mi sie wydaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 KLIK to jakby były za krótkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Wiem, mam plytki te, 67mm i 76mm :D Tylko mowie na styl, jakies krociutkie, ale uniwersalne wiec fajne, bede mogl do nastepnych plyt uzywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...