arturjan Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Mam problem z dyskiem i partycją otóż przy próbie instalacji z płyty cd widoczne są wszystkie partycje tzn c,d e. Na pierwszej był system wiec chciałem tu jak zwykle zainstalować xpeka ele nie mogę,przyczyną jest jak myślę przed wszystkimi partycjami (tak widzi instalator windowsowy XP) obszar nie podzielony na partycje który wynosi 0 mb.Przez to nie mogę zainstalować xp ,na partycji d i e mam ważne dane wiec nie mogę kasować całego dysku.Czy jest jakiś sposób by nie utacić danych,dodam że niestety nie mam możliwości podpięcia drugiego dysku niestety ,tak to byłoby po problemie. może są jakieś programy na pendraiva które naprawią partycje lub może jest inny sposób. HELP !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Jak to 'nie mozesz'? Cos pisze? czy co... Bo nie lubie sie w jasnowidza bawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 istalator wyswietla taki tekst:aby zainstalować system xp instalator musi zapisać niektóre pliki startowe na tym dysku nie ma partycji zgodnej z systemem xp Nie można też sformatować partycji c instalator widzi ją jako surową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 sprobuj w instalatorze usunac tylko partycje C i w jej miejsce zrobic nowa (nie pamietam ktorym przyciskiem ale bedzie pisalo nizej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 niestety usuniecie samej partycji c nie pomaga,a nie chce calego dysku kasować. w załączniku podaj zdjecie z instalatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Watpie ze to pomoze ale sprobowac nie zaszkodzi: usun jeszcze raz C i zrob nieco mniejsze - 19992mb (8mb roznicy chyba Ci nie zrobi). Jak juz pisalem watpie ze to cos da ale u mnie zawsze zostaje 8mb nieprzydzielone nawet jak wpisze maksymalne rozmiary partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 niestety to nic nie daje próbowałem nawet wiecej miejsca odjąc- nie chce się zainstalować !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Nie wiem, co skopałeś, ale pozostały 3 rozwiązania: 1. Usuwasz C, puste miejsce łączy się z miejscem po partycji, zakładasz nową partycję. Jak dobrze pamiętam, to równie dobrze można kliknąć na miejsce nieprzydzielone i instalator sam utworzy partycję. 2. Spróbuj naprawić tablicę partycji tym:http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk 3. Podłączyć dysk u kumpla, przenieść ważne dane, usunąć wszystkie partycje i założyć od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 wiec tak pierwszy sposób podany przez Ulissesa nie dziaiała,drugiego nie sprawdzałem,trzeci jest najlepszym rozwiązaniem choć najpierw spróbuje na dysku u kumpla naprawić partycje mojego dysku programem partition magic ,mam nadziejś ,że nie będe musiał przenosić wszystkich danych a jest ich ok230 GB wiec kłopot :( Dzieki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Master Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 wiec tak pierwszy sposób podany przez Ulissesa nie dziaiała,drugiego nie sprawdzałem,trzeci jest najlepszym rozwiązaniem choć najpierw spróbuje na dysku u kumpla naprawić partycje mojego dysku programem partition magic ,mam nadziejś ,że nie będe musiał przenosić wszystkich danych a jest ich ok230 GB wiec kłopot :( Dzieki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam Test disk powinien ci naprawić partycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...