pankrzys Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Od tygodnia staram sie zaisnstalowac phnuke... probowałem juz 6 razy na rózyh serwerach i różne wersje phpnuka i nic... teraz instalowalem zgodnie z opisem na: http://www.webcenter.net.pl/modules.php?na...=article&sid=61 i gdy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m plik instaluj.php nic sie nie dzieje... Naprawde nie wiem co moze byc. Prosze kogos o sprawdzenie co zrobilem zle. Oto potrzebne dane serwer: Lycos login: ksnn haslo: lalala1 Z gory wielkie dzieki Pozdrwiam Krzys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Po co dałeś dane, jeżeli nie dałeś adresu? Jaką wersje Nuka instalowałeś? W Web Center piszą głupoty. Najpierw wszystkie pliki z katalogu html walnij na serwer. Później w katalogu SQL znajdziesz plik nuke.sql, skapiuj go sobie na pulpit. Później otwórz PHPMyAdmin i stwórz nową tabele. Później wejdź na swoją strone: www.twojastrona.pl. Wtedy pokaże ci się ekran instalacji i tam już z górki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankrzys Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Probuje jeszcze raz teraz napewno sie uda :-) wersja: PHPNuke6.0 a dane ktore podalem w zupelnosci wystarczja aby sie zalogowac na serwer ale faktycznie masz racje w tamtym opisie instalacji nic nie pisza o dodawaniu pliku nuke.sgl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Siema kompletnie nieznam sie na php : ) I chciałbym się zapytać jak odpalić tego PHPnuke jush wysłałem te pliki z foldera html a serwer i co dalej? jak to zainstalować??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankrzys Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 no to Donio instalujemy razem:-) Co dwie glowy to nie jeda... mysi sie udac:-) daj znac jak skonczysz kopiowac pliki. z tego co wiem to konieczne jeszcze bedzie PhpMyAdmin... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 podajesz scieżke do twojego phpnuke : http://www.server_na_którym _są_umieszczone_pliki.pl/folder_z_phpnuke/install.php tak powinno być, jesli nie jest inaczsej napisane w instalacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Hehehe no morze damy rade kiedyś. Pliki mam skopiowane teraz tylko ta instalacja którą niewiam jak zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 http://members.lycos.co.uk/donio/nuke/instaluj.php i jakoś nic się niedzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankrzys Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 donio mam dokladnie ten sam problem co Ty!!!! Na forum www.nukepl.com napisali mi zeby pliki z katalogu Html(tego po rozpakowaniu phpnuka) przegrac do glownego katalogu na stronie a nie do pod katalogu nuke. wlasnie teraz przegrywam jeszcze raz... ten kurs na webcenter jest cos szemrany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Nie tylko nie to znoeu przegrywać. Chyba mi z godzine się to przegrywało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankrzys Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 podajesz scieżke do twojego phpnuke : http://www.server_na_którym _są_umieszczone_pliki.pl/folder_z_phpnuke/install.php http://members.lycos.co.uk/ksnn/nuke/ a do pliku install: http://members.lycos.co.uk/ksnn/nuke/inclu...ude/install.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankrzys Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Nie tylko nie to znoeu przegrywać. Chyba mi z godzine się to przegrywało szczesciarz... na moim laczu to idzie okolo 5godzin..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 ej działa ci http://members.lycos.co.uk/ksnn/nuke/ ta stronka się <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> !!!! jak to zrobiłeś??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 No tyle że jest problem. Właśnie przejołem kontrole nad jego stroną. Buahahahaha :) Wracając do postu donio, z tego co widziałem to przegrałeś na serwer tylko folder theme :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankrzys Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Dziala!!!!!!! ale... jakim cudem????????? kto to zrobil? Przyznac sie!!! kto naprawil moja strone i jak? bo jakos nie chce mi sie wierzyc ze tom ja uczynil:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 No tyle że jest problem. Właśnie przejołem kontrole nad jego stroną. Buahahahaha :) Wracając do postu donio, z tego co widziałem to przegrałeś na serwer tylko folder theme :?: Hehehe no to fajnie : ) Bo ja usunołem wszystkie pliki i wrzucam na nowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankrzys Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 No tyle że jest problem. Właśnie przejołem kontrole nad jego stroną. co bylo nie tak??? co zmieniles...prosze o wyjasnienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 wiecie co wbijam w to : ) Kiedy indziej się naucze bo jush mi nerwy puszczają.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Nie poddawaj się donio. Jeszcze raz. Wszystko z folderu (zawartość) html przegraj na ftp. Później uruchom phpmyadmin -> sql -> i będzie tam taki guziczek jak w windowsie browse (jeżeli jest to angielska wersja phpmyadmin. I znajdź na hdd plik nuke.sql. Po tym zabiegu jest już wszystko w pożo. Wchodzisz na strone i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Ok jak wieczorem bende to sprubuje morze jeszcze .... A ten phpmyadmin to na stronie wejśc w niego czy mam to ściągnąć??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Jeżeli masz na Lycose to chyba phpmyadmin jest już na stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Ok tu jest skrin myadmin http://republika.pl/donald13/myadmin.jpg i tam gdzie jest przeglądaj mam wziąć ten plik nuke.sql ? i go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 I wszystko jasne :] Jak będziesz na tej stronie głównej phpmyadmina będzie lista tych plików które masz na screenie po lewej stronie. Zaznacz wszystkie i usuń. Później przejdź do tego miejsca na screenie i kliknij przeglądaj. Następnie znajdź na dysku wspomniany plik nuke.sql i później go. I to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Ok thx wieczorkiem to zrobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Hej wrzuciłem pliki i prubowałem ten nuke.sql wrzucić i nic... wziełem wszystkie pliki napierw drop a potem empty i nic..... jush naprawde niewiem co zrobić także kończe moją krótką przygode z php............................. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Hej wrzuciłem pliki i prubowałem ten nuke.sql wrzucić i nic... wziełem wszystkie pliki napierw drop a potem empty i nic..... jush naprawde niewiem co zrobić także kończe moją krótką przygode z php............................. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...