mlodyaht84 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam. Ostatnio odświezyłem sprzęta i nie zauwazyłem ze karta graficzna nachodzi mi ma chipset. Obecnie mam chłodzenie pasywne zelmana (taki żółty jeżyk :). który uniemozliwia założenie karty graficznej. Oglądałem ostatnio THERMALRIGHT HR-05 SLI, i myśle ze rozwiązałoby to problem ale po 1 teoretycznie nie jest kompatybilny z moją płyta główną (DFI infinity ultraII m2). W chcwili obecbej karta działa na złączu pcie 8x zamiast 16x jednak chipset grzeje sie do 57 stopni w speedfun podczas pracy w windowsie. W obudowie jest dość dobra "klimatyzacja" a wiatraki działają teraz na pełnych obrotach. Jaki radiator proponujecie, w ogóle jak rozwiązać ten problem ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluzon Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 THERMALRIGHT HR-05 SLI na moją płytkę tez nie pasował, :) na tej blaszce co przytrzymuje radiator zrobiłem dziurki o większym rozstawie i wszystko pasuje :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy123 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Też mam tą płyte i hr-05 SLI pasuje idealnie, nie trzeba wiercić żadnych dziurek a po montażu bezproblemowo mieszczą się karty z dwuslotowym chłodzeniem. Temperatury też spadły w poruwnaniu z niebieskim zalmanem. Jedyna wada jest taka że chłodzenie zablokuje dolny slot pci-e x8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyaht84 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 no właśnie to dolne już nie jest moim zmartwieniem bo właśnie padło :/. Teraz jedyna nadzieja w tym radiatorze. Tylko nigdzie go kupić nie moge. Gdzie nie zamówie to okazuje się że nie ma go w magazynie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyaht84 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 znalazłem/kupiłem/pasuje (troche luźno jak na radiator)/chłodzi. Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...