adnet Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Padła partycja D i nie nie da jej się formatnąć ani w windzie, ani w dosie. Program diagnostyczny Maxtora nieczego nie znalazł (nawet test Burn w kilku powtórzeniach) i na dodatek po tych testach coś walneło na C i system na razie nie wstaje. Jednak na razie chodzi mi o tą zdechniętą partycję D - chce spóbować formatowania niskopoziomowego, ale wynika na to, że program Maxtora przejedzie po całym dysku, bo nie mozna wybrać pojedynczej partycji, tylko cały dysk lub wogóle. Da się to jakoś obejść? Ewentualnie jakim innym softem. Cóż, dysk hula już 2 lata na Directcie, praktychnie 24/h i ma prawo zaczynać szwankować, ale wolałbym jeszcze na nim pojechać jeszcze jakiś czas. Czekam na podpowiedzi i z góry THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 kiedys mialem podobna jazde. backup na inny dysk i jedziesz z niskopoziomowym. sadze ze raczej sytem plikow sie walnal, btw ntfs czy fat32? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 ntfs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Coś mi się zdaje że i tak formatne też C bo coś system chodził kulawo, a format dobry na wszystko :lol: Ale tak z ciekawości zobaczymy co powie PMagic 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Juz o tym bylo kiedys...o low formacie dla nowych dyskow. SZUKAJ :), zawsze chcialem to powiedziec :) Zreszta chyba nawet ja tam pisalem, wiec mozesz po moich postach poszukac, nie jest ich tak duzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Mozna probowac powywyalac fdikseim partycje i utworzyc je od nowa. Jak mialem problem z bad sectorami to pomoglo, tutaj moze tez. Co do low level format to nie polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 low lvl formata nie polecam - więcej spieprzy niż naprawi. Natomiast: 1. najpierw fdisk /mbr 2. jeżeli nic to skasować partycje i utworzyć od początku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Założyłem od nowa partycje, robiąc wcześniej obraz ocalałej partycji C z systemem (Win XP). Po założeniu partycji od nowa - notabene u mnie pod XP pierwsza partycja pod system jest pokazywana jako druga, ale Partition Magic pokazuje że jest tak jak chciałem, czyli pierwsza jest pod sytem a druga, to to co pozostało z wolnego miejsca - przywróciłem obraz i chciałem sprawdzić czy system wstanie z tego dysku -> odpiołem swój i qpa... Najprawdopodobniej sektor rozruchowy na C diabli wzieli :evil: Wie może ktoś z jakim przełącznikiem trzeba odpalić chdsk, żeby naprawił MBR? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Wszystko już pod kontrolą. Okazało się (i dobrze), że MBR pozostał nietknięty, po prostu w moim kompie nie chciał się z tego dysku odpalic system a w kompie z którego go wyjołem śmiga spoko. Uzupełniam pliki do udziału w Directcie i powracam do zasysania z sieci. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...