Skocz do zawartości
ed20

Przelew Z Zagranicy Do Mnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam takie pytanie czy jesli chce odebrac zagraniczny przelew (wykonywac nie moge takich przelewow[tylko krajowe]) to czy z jego odebraniem nie bedzie problemow? Co mam podac gosciowi w USA ktory chce przelac kase? nr konta (16cyfer) i daje ktore zawsze sie podaje czy cos jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tam sa opisane przelewy zagraniczne do bankow za granica a ja chce otrzymac przelew z usa... za duzo wplacilem kasy i czekam na zwrot 80$

Wystarczy pomyśleć i wyciągnąć wnioski <_<

Podajesz:

-numer konta w formacie IBAN

-imię, nazwisko i adres odbiorcy (właściciela konta)

-kod SWIFT banku

-nazwę i adres banku

A tak btw to PayPal chyba będzie najlepszym rozwiązaniem...

Edytowane przez PartyBOY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile trzeba czekac na rejestracje/aktywacje paypala?

Dlatego najlepszym rozwiazaniem przy tak niskiej kwocie bedzie zwykle Western Union. Nie zaplacisz haraczu bankowi, nie czekasz na rejestracje/weryfikacje w PayPal. Ot podajesz kontrahentowi swoje dokladne dane, po dokonaniu "przelewu" delikwent przesyla Ci kod transakcji. Za 10 minut dajesz z buta do najblizszego banku obslugujacego system WU, wypluwasz z siebie kod transakcji, dane kontrahenta i kwote jaka masz otrzymac i wsjo. Dodatkowym atutem WU jest ponoszenie kosztow transakcji przez wplacajacego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego najlepszym rozwiazaniem przy tak niskiej kwocie bedzie zwykle Western Union. Nie zaplacisz haraczu bankowi, nie czekasz na rejestracje/weryfikacje w PayPal. Ot podajesz kontrahentowi swoje dokladne dane, po dokonaniu "przelewu" delikwent przesyla Ci kod transakcji. Za 10 minut dajesz z buta do najblizszego banku obslugujacego system WU, wypluwasz z siebie kod transakcji, dane kontrahenta i kwote jaka masz otrzymac i wsjo. Dodatkowym atutem WU jest ponoszenie kosztow transakcji przez wplacajacego.

I za przelanie $80 zaplaci $20...

@ed20 - jak ostatnio sprawdzalem, to google nadal dzialaly...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I za przelanie $80 zaplaci $20...

@ed20 - jak ostatnio sprawdzalem, to google nadal dzialaly...

No tak, faktycznie lepiej zeby to ed20 zaplacil prowizje bankowi za przelew 80$ osoby z USA ;/

...bo faktycznie to ed20 dba o finanse nie swoje a osoby ze stanow... i nie 20$ a 15$ - faktycznie google dziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie przesadzajcie.

Sporo czau korzystam z systemu WU. Costi sęk w tym, ze malo mnie obchodzi jakie koszty transakcji ponosi osoba przelewajaca do mnie $. Z tego co zauwazylem to samo tyczy sie eda20, ktory czeka na zwrot gotowki. To tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi