Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam, po świętach zamierzam kupić notebooka, ale mam problem z wybraniem odpowiedniego. Budżet jakim dysponuje to 2500 zł., wolałbym się zmieścić w tej kwocie. Nie jest to dużo, ale nie zależy mi na jakichś super parametrach. Moje wymagania to: - matryca 15" - możliwie jak najdłuższy czas na baterii - moge zrezygnować z lepszej grafy. Notebook będzie służył głównie do czytania,przeglądania internetu, pakietu biurowego i programowania ( narazie nie są to jakieś ambitne kody). Pochodziłem po sklepach, szukałem na necie, ale przez to jestem coraz bardziej niezdecydowany. Oto wyniki moich poszukiwań: - Toshiba Satellite L300-1F9 - HP 6753s - Acer EX5620-5B2G25 Ostatnio doszedł jeszcze HP 6720s. Prosiłbym o pomoc w wybraniu jakiegoś sprzętu, niekoniecznie musi być to urządzenie z listy. Prosiłbym również posiadaczy któregoś z laptopów o opinie o sprzęcie. Najpoważniej myślałem o toshibie, ale kolega wprowadził troche niepewności(odradzał mi toshibę, nie wiem czy to tylko u niego czy generalnie w toshibach jest problem z jakością). Jest to właściwie mój pierwszy komputer przenośny i wybranie czegoś to dla mnie duży problem. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 acera sobie od razu odpusc, notebook jest wykonany tragicznie ; /, mialem ex5630, zmienilem na hp nc8230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ciekawą ofertę znalazłem też w komputroniku link. Co myślicie o tym sprzęcie ? Wiecie może jak z długością pracy na baterii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ciekawą ofertę znalazłem też w komputroniku link. Co myślicie o tym sprzęcie ? Wiecie może jak z długością pracy na baterii ? Świetna matryca LED i dobre wykonanie, jednak do cichych to on nie należy. W dodatku ma kiepściutkie głośniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Świetna matryca LED i dobre wykonanie, jednak do cichych to on nie należy. W dodatku ma kiepściutkie głośniki. co nie zmienia faktu, że to najlepsza alternatywe do takiej kwoty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 co nie zmienia faktu, że to najlepsza alternatywe do takiej kwotyAlternatywa dla Samsunga R510, chciałeś powiedzieć. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) cena tego dell-a ladnie pnie sie do gory ;p miesiac temu za 2299 teraz juz prawie 2800 ;p sciema marketingowa ;p głosniki porażka ale po podłączeniu sluchawek /glosnikow 5.1 wszystko smiga jka najbardziej ok co do ciszy to sie nie zgadzam moj jedynie przy ostym graniu na kablu wysoka wydajnosc owszem pelne obroty ale to raczej norma, net, filmy cisza. kilka dni temu znalazlem tego samego 2 miesieczny od reki za 2k gosciu sprzeda plus 34 mc gwary http://allegro.pl/item620913471_dell_studi..._ati_vista.html sam chcialem drugiego kupic tesciowi ale sie rozmyślił. osobiscie polecam Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 meilbox, każdy ma inne pojęcie ciszy. Poza tym szum Della znika w odgłosach dnia, jednak nocą już go słychać. BTW ja jestem cichofilem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 bierz della sam go kupuje na dniach za ten chajs niema nic lepszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 cena tego dell-a ladnie pnie sie do gory ;p miesiac temu za 2299 teraz juz prawie 2800 mylisz wersje VHB z VHB Premium. Podstawowy model VHB był po 2299, a aktualnie jest po 100zł więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Ten Dell wyglada solidnie. Sam mam Samsunga R510 i jestem bardzo zadowolony, ale ja go wyrwalem w Saturnie za 1900zl. Przy obecnych cenach raczej bralbym tego Della. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodolev Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 możesz się jeszcze rozejrzeć za Lenovo N500 - notek ze zintegrowaną kartą będzie się mniej nagrzewał i dłużej trzymał na baterii, niż z oddzielną, więcej testów, opinii na temat całej serii możesz znaleźć na portalu Stodołatest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminoslaw Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Ja jestem zainteresowany zakupem tego laptopa: Toshiba Satellite L300-1F9 I chciałbym się zapytać o to, co sądzicie o toshibie? Są jakieś problemy? Głównie zależało mi na cenie. Ale chciałem poznac wasze opinie na temat tego laptopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Lepiej kup della 1537, zawsze będzie trochę lepszy pod względem karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminoslaw Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) właśnie chodzi o to, że chcę kupić akurat tego lapka, nie zależy mi na grafie, ten laptop ma służyć jedynie do pracy, a wydaje mi się, że poza grafiką, ma całkiem ładne parametry (4 GB ramu, 320 Gb dysk itd, itp) mi bardziej chodzi o opinie nt. Toshiby, czy są dobre, a może się psują? Czy cokolwiek. Aaa i wydaje mi się, że jak na te parametry to jest dość tani, na czym także mi zależy. Edytowane 19 Maja 2009 przez Muminoslaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...