asdas123 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam! Ostatnio zmagam sie z usterka komputera, ktora sprawia ze komputer przy wczytwaniu windowsa sie resetuje i tak w kolko. Moj sprzet to: epox ep-8rdaei kingston 1,5gb sempron 2300 2xhdd 120 i 80 sapphire 9600xt system win xp pro sp2 l&c 300w(zdaje sobie sprawe, ze jest to jeden z gorszych, ale do tej pory dzialalo) Co zrobilem/sprawdzilem: -wymienilem dysk na sprawny hdd z dzialajacym win xp -wymienilem karta graficzna -podlaczylem zasilacz z innego komputera, tez noname,ale sprawny -kondensatory na mobo - sprawne(nienapuchniete) -podlaczalem ram oddzielnie Nie wiem co moze byc przyczyna tej usterki. Czekam na jakies sugestie. Z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zainstaluj windowsa od podstaw na tym sprzęcie co masz teraz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek.M Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 U mnie przyczyną takiego resetowania było to iż w BIOS zmieniła się wartość napięcia dla pamięci. Moje pamięci potrzebują do działania z prędkością 800 z cl4 napięcia 2,1V. Gdy BIOS zmienił wartość napięcia na domyślną (1,8V) to tak jak ty miałem ciągłe resety przy ładowaniu windowsa. Zmieniłem napięcie na 2,1V i problem znikł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnowak Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Stawiam na procesor, miałem kiedyś athlona 1700+ na płycie ECS k7s5a, identyczne objawy, wymieniłem praktycznie wszystko i nic, okazało się że procek padł, znajomy na pentium 3 miał identycznie. Jak możesz załatw sobie od kogoś procesor i zobacz na innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 A spróbuj zresetować BIOS'a baterią. A jaka masz te pamięć. Marka, ilość pamięci, MHZ i na jakim napięciu pracuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...