Breon Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Posiadam router linksys wrt54g do niego podłączone 2 komputery przez RJ-45 na obu zainstalowany cfosspeed, chodzi niby dobrze, ale nie mogę na żadnym przekroczyć downloadu na poziomie 40KB/s mam neta 512Kb/s co z tym mogę zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) 512Kb/s to 64KB/s, więc twoja prędkość nie jest najgorsza. jeżeli podłącz któregoś kompa bezpośrednio do sieci bez routera to udaje ci się osiągnąć większe predkości? może to problem z siecią, a nie z routerem. Edytowane 11 Kwietnia 2009 przez R4dziK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breon Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ale chodzi o to że przez zainstalowaniem cfosspeed osiągałem to 64KB/s ale ciężko było robić kilka rzeczy w necie a teraz leci cały czas 40 i na żadnym komputerze nie przekroczy tego limitu, próbowałem usunąć ten program ale nic to nie daje zmieniałem mu ustawienia też nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 hmm, skoro ten program tylko bruździ to nie lepiej pozbyc sie tego badziewia i zainstalowac sobie np tomato. z tego co wiem tam nie ma takich problemów. twoj router chyba na to pozwala. sprawdz wersje sprzetu. Co to tomato? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Sprawdź czy cfo nie ustawił ci przypadkiem tego 20% limitu qos w systemie (w razie czego spróbuj odinstalować cfo i przywrócić system do momentu przed instalacją) @R4dzik tomato nie bardzo zamiast cfo, jego instalujesz na routerze to zgoda, ale cfo to juz tylko na PC ;) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...