Skocz do zawartości
venat0r

Pamięci 2x2gb Do <250pln - Jakie?

Rekomendowane odpowiedzi

Sa jakies pamieci co wyciagna takie takty przy jakims cywilizowanym napieciu ? Rozwazalem takie pamieci:

mushkin-ddr2-pc6400-2x2048mb-blue-800mhz-cl4

kingston-hyperx-ddr2-2x2048mb-1066mhz-cl5-5-5-5-15-box

ocz-ddr2-dual-channel-2x2048mb-1066mhz-cl50-box-vista-upgrade-xtc-editio

- a-data-ddr2-2x2048mb-extreme-edition-vitesta-1066mhz-cl5

GSkill 2x2GB 800MHz CL4

- Patriot 2x2 800MHz CL4

- patriot-ddr2-pc8500-2x2048mb-viper-series-1066mhz-cl5

Czy po ktorys z tych pamieci mozna sie spodziewac takiego oc jka nie to ktore byscie wybrali?

Mysle ze minimum oc to 1033 MHz CL5 lub 933 CL4 czyli to zapewniaja moje obecne HyperX...

Edytowane przez venat0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to juz wole HyperX'y wg specyfikacji Kingstona nie roznia sie od moich obecnych pamieci (z 2 strony po co mi tyle pamieci:P) wiec powinny dzialac ze soba ale wolalbym jednak zainwestowac w jakies pamieci co zrobia powyzsze MHz ?

Edytowane przez venat0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zestawy 2x1GB kręcą się ogólnie lepiej, niż 2x2GB... Nie można ich porównywać, bo to nie to samo.

HyperXy robią średnio ok. 1000MHz, czy zrobią 1033 - ryzyko, że nie, jest dość duże. Dlatego poleciłem G.Skille - u mnie, mimo kiepskiej płyty do OC pamięci (ok. 50MHz gorzej niż na poprzedniej) robią 1050MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale te moje HyperX'y to nie 800MHz CL4 tylko 1066 CL5 wiec dzialaja nawet na mniejszych taktach:P tak samo ten zestaw 2x2GB jest 1066 CL5 (widocznie to nowy model) domyslnie dobra ale nie o to mi chodzilo w temacie tylko o to jakie pamieci pojda na 975MHz przy CL4 lub 1170 przy CL5

edit:

a moze te??

ocz_technology_4gb_ddr2_2x2_1066mhz_reaper_hpc_cl5

no dobra cos mi sie wydaje ze zadne pamieci 2x2GB do <250zl nie pojda na 1170 przy CL5 bez jakis sporych napiec

Edytowane przez venat0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi