WombaT Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Co powiecie na: Phenom II X4 920 Asus M3A78 PRO Kingston DDR2 2x 2GB 800Mhz CL5 WD 500GB (WD5000AAKS) CM Elite 334 LG GH22LS30 Corsair 520HXEU Asus Radeon 4870 512MB wychodzi 3020zl. Czy cos byscie polecili zmienic? Czy też, biorąc pod uwagę fakt ze komp będzie pracował z monitorem wide 19" (1440x900) wystarczy wziąć Phenom X3 i radeona 4850 i zaoszczedzic troche grosza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Do tej rozdziałki HD4850 - na długo starczy. Zostań przy Phenom II X4. Reszta bez zastrzeżeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Za zaoszczędzone pieniądze dołóż do lepszej budy/chłodzenia na procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Procesor : AMD Phenom II X4 920 - 795 zł Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 79 zł Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł Płyta Główna : AsRock AOD790GX - 450 zł RAM : G.Skill 2x2GB 800MHZ PK - 210 zł Karta Graficzna : Palit Radeon HD4850 Sonic 512MB DDR3 - 599 zł Zasilacz: BeQuiet StraightPower 400W - 310 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 215 zł Napęd : Samsung SH-223F SATA - 90 zł Razem - 2773 zł (ESC.pl) Reszta na obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WombaT Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Płyta Główna : AsRock AOD790GX - 450 zła czemu? Powiem szczerze ze nie ufam Asrock'owi :) Wole ASUS'a którego rózne produkty zostały przeze mnie osobiscie sprawdzone i tej firmie ufam. RAM : G.Skill 2x2GB 800MHZ PK - 210 złSprzet nie bedzie podkrecany, wiec mysle ze zwykłe kingstony czy goodramy wystarcza :] Karta Graficzna : Palit Radeon HD4850 Sonic 512MB DDR3 - 599 złPalit? nie nie, dziękuję ;) Miałem dwie karty, obie się zepsuły i wiecej nie kupie Palit'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 a czemu? Powiem szczerze ze nie ufam Asrock'owi :) Wole ASUS'a którego rózne produkty zostały przeze mnie osobiscie sprawdzone i tej firmie ufam. Przywiązanie do marki... Coś, na czym traci konsument, a o czym marzy producent... Ta płyta jest sporo lepsza od twojego Asusa, który nic porządnego w tej cenie nie oferuje. Sprzet nie bedzie podkrecany, wiec mysle ze zwykłe kingstony czy goodramy wystarcza :] OK. Palit? nie nie, dziękuję ;) Miałem dwie karty, obie się zepsuły i wiecej nie kupie Palit'a :) To weź HIS HD4850 IceQ4 za 630zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WombaT Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Przywiązanie do marki... Coś, na czym traci konsument, a o czym marzy producent... Ta płyta jest sporo lepsza od twojego Asusa, który nic porządnego w tej cenie nie oferuje. Ja zapytam, a w czym dokładniej lepsza? Ok, mozna pokusic sie (kiedys) o CF, z tego co widze to ma sideport'a, lepsze (?) zasilanie CPU no i ma normalnie ułozone gniazda zasilania co u asrock'a jest rzadkoscia. Nie powiem, ciekawa płyta. Ale z drugiej strony, to będzie komp dla starszego brata (i jego dzieci), który kosmicznie ucieszyłby się z express gate'a od asusa. Szczerze mówiąc nie wiem, musiałbym pogadac z bratem jak bardzo EG chce ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zawsze jest knoppix na pendrive ;) Ja mam express gate, a wcale nie używam. Choć na pewno jest przydatny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ja zapytam, a w czym dokładniej lepsza? Wystarczy spojrzeć na Asusa... Bida z nędzą, jak to się mówi, porównaj sobie PCB obu tych płyt. Fatalnie ułożona wtyka 24-pin, kiepskie chłodzenie... A Express Gate to po prostu zbędny gadżet, o którym się zaraz zapomni... Nie mam i jakoś nie narzekam na brak EG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Jeżeli o GPU chodzi, to bym wziął Sapphire Dual Slot Fansink. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WombaT Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 sluchajcie, jest taki problem: zamowiona byla plyta asrock'a AOD790GX/128M, w sklepie czesci odbierał brat i teraz patrze ze dali nam A790GXH/128M Czy te dwie płyty roznia sie miedzy soba jakos znacznie? Problem w tym ze ja tez nie zorientowałem sie ze to nie ta płyta i kompa złozyłem który i tak nie działał. Jak sie okazało ta płyta nie chce działac z Phenomem II X4 920. Kurcze, nie zobaczylem tego wczesniej i juz dwa kabelki rozpakowne no i ogolnie płyta juz uzywana jest. Nie wiem teraz czy mi w sklepie przyjma, gdybym jej nie rozpakował całkiem to by musieli, a tak to moga sie rzucac. A moze nie ma wiekszej roznicy miedzy tymi plytami i mozna spokojnie machnac reka? Co do tego nie jestem pewien, bo plyta nie chce dzialac z phenomem i nie wiem czy to tylko kwestia biosu czy ki czort Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=A79...8M&s=AM2%2b Wgraj najnowszy BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WombaT Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 BIOS pomogl, ale wciaz pozostaje pytanie czy nie dostalismy gorszej plyty (w jakimkolwiek sensie) a tej co chcielismy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Ja bym nie płakał. Masz inny układ dźwiękowy( gorszy lepszy nie wiem ) i jedno wejście mniej PCI. ( zamiast 3 masz 2 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Proponuję porównać je na stronie ASRocka : AOD, A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...