kordus Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Witam ! oto moj sprzet: 3gb mushkin 800mhz amd athlon 2.1 ghz x2 gf 8800 GTS gainward 512mb MSI k9n NEO mobo zasilka 450 chieftec wczesniej mialem 8600gt asusa silent i mialem wiecej fps niz na tej grafice np w codzie mialem 125 stale praktycznie wszedzie a teraz potrafi spasc nawet do 70 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Hmm. Sprawdź na świeżym systemie jeśli masz wolną partycję na test. Lub usuń wszystko co możliwe Driver Cleanerem i stery od nowa. Ale dla pewności sprawdziłbym na świeżym sys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 No cóż, troche słaby procek i grafa się dławi. Puść mocny przewiew na mobo, podkręć proca i sprawdź o ile się poprawiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 No cóż, troche słaby procek i grafa się dławi. Puść mocny przewiew na mobo, podkręć proca i sprawdź o ile się poprawiło. Interesujace twierdzenie : do 8600GT styka dajac 125FPSOW , do 8800GTS nie styka dlawiac sie i skaczac do 70 FPS , gdy grafika jest szybsza - nie wolniejsza... Oswiecisz moze nas? Autor , sprawdz czy PCIE lazi w trybie x16 bo takie spadki swiadcza o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) Autor , sprawdz czy PCIE lazi w trybie x16 bo takie spadki swiadcza o tym.no nie wiem... nawet jesli pcie by chodzilo na 1x (na starej i na nowej) to nie powinno byc mniej fps (mimo ze karta nie byla by wykorzystana w 100%) ale sprawdzic nie zaszkodzi Edytowane 12 Kwietnia 2009 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) no nie wiem... nawet jesli pcie by chodzilo na 1x (na starej i na nowej) to nie powinno byc mniej fps (mimo ze karta nie byla by wykorzystana w 100%) ale sprawdzic nie zaszkodzi Powinno , u mnie gdy 9800GTX+ lazil w x1 to nie moglem w ogole grac w Juareza - cial sie niemilosiernie i mial skoki animacji. Ps - ja nie mowilem , ze z 8600gT mial x1 , a uwazam , ze moze miec z GTSem x1. Edytowane 12 Kwietnia 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordus Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 a jak sprawdzic czy grafika chodzi w tym pci-e x16 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogur Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 chociażby w cpu-z - zakładka mainboard na dole, wartośc Link Witdh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Albo GPU-Z :D Czyli wiecej o grafice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawiduss Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 gf8800 gts to prawie 140W, Obstawiam zasilacz. karta ciągnie tylko z mobo i gziała na pół gwizdka, spróbuj na drugiej 12v, albo zepnij dwie linie razem. W zestawie powinien być do tego specjalny kabel, dwa molex-y spięte do sześcio pimowej wtyczki(PCI conector). Tak to wygląda Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordus Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 mozesz mi dokladniej wytlumaczyc o co chodzi bo nie rozkminiam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawiduss Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 mozesz mi dokladniej wytlumaczyc o co chodzi bo nie rozkminiam :PPoczytaj o zasiłkach, jest tego na tym forum pełno. Masz pewnie dwie linie molexów idących od zasiłki, spinasz je razem "tym" kablem i tyle. Jeżeli masz wątpliwości, bądź brak ci umiejętności, zostaw to komuś kto troszke się na tym zna. Wiesz, :wink: osobiście znam osobnika który wpioł odwrotnie molex-a :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 osobiście znam osobnika który wpioł odwrotnie molex-a :lol2:Gratulacje ode mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawiduss Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Gratulacje ode mnie. Przekaże :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordus Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 dzieki za wszystkie rady ;] niedlugo to sprawdze i odpisze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...