Palato Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Witam, A więc mam całkiem spory problem. Nie jestem w stanie połączyć się z hostem po postawieniu serwera poprzez adres zew. pomimo poprawnego(lub tak mi się wydaje) przekierowania portów. Ustawienia: Problem występuje zarówno przy połączeniach przez javę jak i klienta VNC, natomiast w sieci lokalnej jak i przez hamaka można się połączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Na 1 rzut oka skonfigurowałeś wszystko OK. Pokarz co masz w Firewall i NAT (na routerze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Wszystko co znajduje się w NAT. Firewall w routerze jest wyłączony, a systemowego nie potrafię z jakiegoś powodu otworzyć(aczkolwiek to nie on blokuje, bo przy każdej aplikacji która próbuje uzyskać dostęp do netu wyskakuje prompt o jego udzielenie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 przy takich problemach chyba najszybciej uruchomic hamachi znika problem NET'ow i innych ;-) a co do firewalla systemowego to : start-->uruchom-->services.msc-->zapora systemu windows ( czy jakos tak ) --> wylaczone --> restart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) O to chodzi że host musi być dostępny również w miejscach gdzie nie ma uprawnien administracyjnych(instalacja urządzenia Hamaka). Wyłączenie FW nie pomogło. Edytowane 12 Kwietnia 2009 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 a dodaj swoje ip wewnetrzne tylko dla proby do dmz i zrestartuj router Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Wciąż nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 nie wiem jakiego masz operatora, ale jesli tylko mozesz uzyj modemu jakiegos, w ten sposob wykluczysz router bo mi wyglada na to ze jest to wina systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Netia. Modemu nie mogę za bardzo w tej chwili podpiąć bo do tego routera jest też podłączonych 3 sąsiadów. A problem ten występuje na XP tak samo jak na 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 realvnc ma ten sam problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) sproboj w wirtualnym serwerze nie przypisywac puli porotow tylko stworzyc 2 podkategorie z konkretnymi portami : 5900-5900 oraz 5800 -5800 pozniej wylacz serwer vnc i sproboj pingnac po tych portach btw jak to nie da nic to sproboj ultravnc Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 pozniej wylacz serwer vnc i sproboj pingnac po tych portach Jak mam spingować porty? Nic nie pomogło, ultraVNC również nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 http://www.google.pl/search?client=firefox...Szukaj+w+Google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...