Skocz do zawartości
arthi

8cm CD-RW ile MB?

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec laska na uczelni wyjezdza (tak jakos bylo o filmach i zeszlo na plytki) mi dzisiaj z tekstem ze w sklepie widziala plytki CD-RW 8cm, koles powiedzial je ze mozna nagrywac je maks 5-12 razy 8O i ze maja pojemnosc 700MB :? no smiechu warte slyszeliscie o takich cudach?!

Z tego co wiem to maks te male CD-R maja po 250MB (CD-RW 200MB), ale nie uwierze ze mozna znich wyciagnac 700MB!!!

PS. no i to ze mozna nagrywac i kaswoac je tylko (jak dokladnie) od 4 maks 12 razy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec laska na uczelni wyjezdza (tak jakos bylo o filmach i zeszlo na plytki) mi dzisiaj z tekstem ze w sklepie widziala plytki CD-RW 8cm, koles powiedzial je ze mozna nagrywac je maks 5-12 razy 8O  i ze maja pojemnosc 700MB :?  no smiechu warte slyszeliscie o takich cudach?!

Z tego co wiem to maks te male CD-R maja po 250MB (CD-RW 200MB), ale nie uwierze ze mozna znich wyciagnac 700MB!!!

PS. no i to ze mozna nagrywac i kaswoac je tylko (jak dokladnie) od 4 maks 12 razy :)

cos sie facet pomylil... 5-12? moze mu sie pomylilo z 4-12 a wiec z predkoscia zapisu (pewnie widzial te mniejsze HS-RW :lol: ). co do 700MB - no coz sa plytki ktore maja jeszcze mniej niz 8cm i mieszcza kilkadziesiat GB (nie pamietam dokladnie ile na nie wchodzilo, wiec strzelam ---> 70GB). ale oczywiscie ta technologia wejdzie za ladnych pare lat (o ile sie nie myle to japonce pokazali takie cuda na targach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi