LukIT Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Chciał bym się was poradzić, jakiś czas temu znów zacząłem liczyć dla ludzkości. Biorę udział w Rosettcie i Seti, jeśli chodzi o rosette jest wszystko ok, ale w SETI mam dziwny czas liczenia próbki. Po załadowaniu pokazuje mi że do końca liczenia próbki pozostało 231 godzin? Czy coś jest nie tak z moim BOINCiem? Wykluczam to bo niby Rosetta liczy się bez problemu po 3-4 godziny na próbkę? Czy ktoś z was też spotkał się z taką dziwną sytuacją? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Chciał bym się was poradzić, jakiś czas temu znów zacząłem liczyć dla ludzkości. Biorę udział w Rosettcie i Seti, jeśli chodzi o rosette jest wszystko ok, ale w SETI mam dziwny czas liczenia próbki. Po załadowaniu pokazuje mi że do końca liczenia próbki pozostało 231 godzin? Czy coś jest nie tak z moim BOINCiem? Wykluczam to bo niby Rosetta liczy się bez problemu po 3-4 godziny na próbkę? Czy ktoś z was też spotkał się z taką dziwną sytuacją? szczerze mowiąc ja seti nie liczę ale napisz jaki masz sprzęt i po co liczysz SETI ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Jeżeli chodzi o sprzęt to Core 2 Duo T8100 @ 2.10 GHz 2GB RAM, a jeśli chodzi o Seti to chyba nie musze tłumaczyć...? Moim zdaniem to ma sens i tyle kiedyś liczyłem troszkę i chciał bym kontynuować. Nie wiem tylko z skąd takie kosmiczne czasy po 4 godzinach liczenia wciąż do końca 220h ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Rzeczywiście 220h ciut dużo :-/ Może zaczekamy, aż ktoś obeznany z SETI wytłumaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempler Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Może to WU z Astropulse ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) to napewno astropulse :) zrobcie sobie optymalki u mnie na e8500@4,3ghz bez optymalek liczylo probke 35 godzin, a po wsadzeniu optymalek na SSE 4.1 liczy 7-8godzin. no chyba ze nie chcecie astropulse to optymalki pod seti enhanced, albo jedno i drugie :) Edytowane 10 Maja 2009 przez kooboos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...