kuebk Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Z racji tego ze tymczasowo nie mam obudowy i wszystko lezy luzem uslyszalem ciche piszczenie z zasilacza tak jakby cewek czy cos w ten desen tylko ze problemem jest to ze zdarza sie to tylko jak ruszam myszka, nie wiem czy to moze jakas dziwna korelacja czy co? Wiem wiem ze smieszna sprawa. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zdarza się. Mi "szef" piszczał głównie przy scrolowaniu stron www. Pozostaje to zignorować, spróbować zakleić cewki (IMHO mała szansa na sukces) lub wymienić zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Witam W sumie u mnie ostatnio coś podobnego się dzieje, tylko, że słyszę gdy włączam Winamp'a i/lub Firefoxa.. Godzinami mogę zasiłkę katować testami obciążeniowymi (to Orthos, czy coś na grafikę i cisza!! - dodam, że żaden wentyl mi nie zagłusza zasiłki!) Zasilac to Corsair HX620 - myślicie, że uznają takie reklamacje..? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milkman Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 jak zasilacz piszczy to na pewno to nie jest dobra oznaka ;p mi non stop piszczy (stary modecom feel 350). Pierw mi to tak bardzo nie przeszkadzało, aczkolwiek teraz nie dość, że piszczy to się jeszcze resetuje (z 1,2 razy na dzień) i muszę z 2-4 razy odpalać kompa, żeby się uruchomił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 U mnie też piszczał przy ruszaniu mychą teraz nieco lepiej jest, albo się przyzwyczaiłem:D.Ogólnie to miałem wcześniej same ciach!a jak modecomy, codegeny i no name i nie było kłopotów, a jak dostałem chiefteca to od razu piszczał;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Wymiana Be quiet'a rozwiazala problem. ~~ Edytowane 1 Czerwca 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 no własnie - często słychać że be quiet nie ma nic wspólnego z nazwa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdebik Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 no własnie - często słychać że be quiet nie ma nic wspólnego z nazwa.... Ja mam i nie narzekam, mialem coler mastera green power czy cos 550W ten to sie tlukl. Do BQ nie ma porownania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Wymiana Be quiet'a rozwiazala problem. ~~A tak w ogóle to jaki zasilacz wymieniałeś na BQ.>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 A tak w ogóle to jaki zasilacz wymieniałeś na BQ.>? Corsair VX450w + sflex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Mi bq piszczy tylko w standby, wcześniej był megabajt i cisza była, ale jak wywaliło parę kondensatorów to wolę już ten lekki pisk :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Mi bq piszczy tylko w standby, wcześniej był megabajt i cisza była, ale jak wywaliło parę kondensatorów to wolę już ten lekki pisk :D. Czy piszczy czy nie to pewnie zalezy od innych komponentow tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdebik Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 piszcza cewki Panowie. Czesto tak sie dzieje, nawet przy scrolu stron czy jakiej kolwiek operacji gdzie CPU potrzebuje wiecej mocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Ja bym powiedział, że raczej przy szybkiej zmianie zapotrzebowania na tę moc. Włączyłem RMClock (opcja throttling) i przy każdej zmianie obciążenia i przełączaniu się na inny zegar był lekki pisk, ale chyba z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rlego Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) mi corsair piszczal niezaleznie od obciazenia. Udalo mi sie go wymienic na bequieta 450W i mam cisze. Teraz chce zmienic go na 550W i wlasnie piszczenia sie boje Edytowane 14 Lipca 2009 przez rlego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 mi corsair piszczal niezaleznie od obciazenia. Udalo mi sie go wymienic na bequieta 450W i mam cisze. Teraz chce zmienic go na 550W i wlasnie piszczenia sie boje Mam 550w od bq i jedyne co slysze to wentylator jak wsadze ucho do grilla od zasilacza. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...