CavV6 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Chciałbym zamienić miejscami moje dwa dyski z gygnaturki - z Sony do Della i na odwrót. Czy PartitionMagic sobie z tym poradzi, i jak to zrobić - czy musze tworzyc obraz calego dysku, czy mozliwe jest tylko skopiowanie czesci? Na Sony mam zajete raptem 30GB ze 120GB, na Dellu 70GB z 80GB.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 klonujesz tylko partycje,ja system przenosiłem wiele razy programem Acronis Disk Director Suite. nigdy nie bylo problemów.Interfejs ma intuicyjny wiec sobie poradzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 klonujesz tylko partycje,ja system przenosiłem wiele razy programem Acronis Disk Director Suite. nigdy nie bylo problemów.Interfejs ma intuicyjny wiec sobie poradzisz. Nop właśnie kolego - ale w jaki sposob sklonowac partycje 120GB na dysk 80GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Chciałbym zamienić miejscami moje dwa dyski z gygnaturki - z Sony do Della i na odwrót. Czy PartitionMagic sobie z tym poradzi, i jak to zrobić - czy musze tworzyc obraz calego dysku, czy mozliwe jest tylko skopiowanie czesci? Na Sony mam zajete raptem 30GB ze 120GB, na Dellu 70GB z 80GB.. Czy dyski są podzielone na partycje ? Jak tak to : 1. Robisz obraz tylko partycji systemowej na partycję z danymi, np za pomocą Ghost v11 bootowalnego z PenDrive. 2. Robisz to samo na drugim laptopie. 3. Zamieniasz obrazy miejscami - kopiujesz z jednego na drugi. 4. Przywracasz obrazy, wielkość partycji nie ma znaczenia o ile zajęty obszar przywracanej partycji nie przekracza rozmiaru partycji na której przywracasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Czy dyski są podzielone na partycje ? Jak tak to : 1. Robisz obraz tylko partycji systemowej na partycję z danymi, np za pomocą Ghost v11 bootowalnego z PenDrive. 2. Robisz to samo na drugim laptopie. 3. Zamieniasz obrazy miejscami - kopiujesz z jednego na drugi. 4. Przywracasz obrazy, wielkość partycji nie ma znaczenia o ile zajęty obszar przywracanej partycji nie przekracza rozmiaru partycji na której przywracasz. No właśnie, problem w tym, że wszędzxie jest po jednej partycji :) Natomiast taki mały OT - czy ma to sens - przewsiadka z dysku SATA2 7200rpm na SATA 5400 tylko dlatego, że jest wiekszy rozmiarem? Chyba jednak spowolni to system.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 No właśnie, problem w tym, że wszędzxie jest po jednej partycji :) ... Dalej jest to wykonalne. 1. Podpinasz pod desktopa i robisz obraz całego dysku na innym dysku. lub 2. Dzielisz dyski laptopowe bez utraty danych na partycje np. za pomocą Paragon Partition Manager ... Natomiast taki mały OT - czy ma to sens - przewsiadka z dysku SATA2 7200rpm na SATA 5400 tylko dlatego, że jest wiekszy rozmiarem? Chyba jednak spowolni to system.. Osobiście wolałbym mniejszy ale szybszy dysk od większego ale wolniejszego zwłaszcza w przypadku Visty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Dalej jest to wykonalne. 1. Podpinasz pod desktopa i robisz obraz całego dysku na innym dysku. lub 2. Dzielisz dyski laptopowe bez utraty danych na partycje np. za pomocą Paragon Partition Manager Osobiście wolałbym mniejszy ale szybszy dysk od większego ale wolniejszego zwłaszcza w przypadku Visty. Dokładnie kolego, dlatego myślę pozostanę przy opcji szybszego dysku. Dokonam też podziału i zamienię miejscami dysk na USB z dyskiem w Vaio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...