Skocz do zawartości
bartool

WIN XP & Stacja dyskietek 3,5 & problem...

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie wkladam jakom kolwiek dyskietke i czyta i wyskaqje komunikat :

dysk w stacji a jet niesformatowany

czy chcesz go sformatowa :?:

chcialem formatnac xp`ka i jak wkladam dykietke startowa to jakis blad I/O bla bla bla

no i qrde co ja mam zrobic :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jeszcze mi na mysl przychodzi cos takiego, skoro FDD jest na zewnatrz i lezy(najprawdopodobniej) na płask, to moze cos hamuje silnik napedzajacy, niektore flopy maja odkryty silniczek napedowy, sproboj postawic go na boku i sprawdzic, ewentualnie moze jakis paproch sie dosatal do srodka(malo prawdopodobne ale zawsze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a sprawdz jeszcze w BIOS-ie czy sie przypadkiem nie poprzestawialy ustawienia odnosnie flopka, jak tam bedzie ok to wez sprawdzona dyskietke i flopa razem z tasma i podpnij do siebie, jezeli i to nie pomoze to moze byc uwalony kontroler na plycie(moze twoj pierwszy flop go uwalil) oby nie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dyskieta byla dopra sprawdzona (stery od cioeciowki) ten pierwszy flop tez tak nagle przetal dzialac bende muial ic jutro do qmpla prawdzic u niego czy dziala....

a w bioie co moglo sie przeawic :?:

jutro sie pobawie... juz i ochota odeszla na dzis...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a sprawdz jeszcze w BIOS-ie czy sie przypadkiem nie poprzestawialy ustawienia odnosnie flopka, jak tam bedzie ok to wez sprawdzona dyskietke i flopa razem z tasma i podpnij do siebie, jezeli i to nie pomoze to moze byc uwalony kontroler na plycie(moze twoj pierwszy flop go uwalil) oby nie:)

poza tym co wyzej to chyba jeszcze tylko windows moze byc trzasniety... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...