Skocz do zawartości
david911

Restarty Zewnętrznego Dysku Twardego

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam problem z zewnętrznym dyskiem twardym. Otóż podczas pracy, gdy uruchomię kolejne urządzenie pracujące na USB dysk się restartuje - tak jak by ktoś na chwilkę odłączył go od komputera. Wcześniej działo się to tylko przy podłączeniu telefonu, teraz po zamianie portów, wraz z drukarką (w momencie wydruku, a nie uruchomienia urządzenia). Dysk wygląda tak (na pudełku nie znalazłem konkretnych informacji o modelu):

Dołączona grafika

a płyta główna to problematyczny ABIT NF7 - dokładnie taka sama jak na tym zdjęciu:

Dołączona grafika

Co zrobić, żeby wszystko ze sobą bezproblemowo współpracowało? Dysk i drukarka są podłączone bezpośrednio do płyty głównej (tak jak hub D-linka i wspomniany wcześniej telefon). Czy kolejna zamiana portów może coś pomóc?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc od początku:

Zasilacz wygląda tak:

Dołączona grafika

Myśle, że wszystkie informacje są w miarę czytelne.

A konfiguracja wygląda tak:

Dołączona grafika

david911 edit:

Mogą być wahania

Zmierz napięcie na portach USB przy podłączaniu jakiegoś urządzenia

Swego czasu sprawdzałem napięcia na zasilaczu, i wszystkie były w normie. Jedyna "anomalia" to +12,8v, jednak czytałem na innych forach, że jest to normalne.

david911 edit2:

Dołączona grafika

Dysk jest podpięty razem z HUB'em w drugim śledziu, a bezpośrednio do płyty drukarka i telefon

Edytowane przez david911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Pożycz jakis markowy i sprawdź.

nie bardzo jestem w temacie zasilaczy... Markowy, czyli - jaki?

A jeżeli miał bym to padło wymieniać na cos innego - co polecacie względem ceny do jakości?

A może jest jakaś inna tego przyczyna?

Czekam na wszystkie propozycje rozwiązania problemu

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi