Skocz do zawartości
prz3m3k1

Czarny Ekran | Nie Moge Wlaczyc Xp, Trybu Awaryjnego Oraz Wgrac Systemu

Rekomendowane odpowiedzi

TEMAT DO ZAMKNIECIA!

Pomoglo : chkdsk /r - w konsoli przywracania.

Witam.

Mam taki problem wczoraj było wszystko ok, dziś rano włączam kompa i po wyborze systemu (Miedzy XP a tym od przywracania, oczywiscie Xp na automatycznie, nic nie klikalem itp), pojawił sie czarny ekran. Zresetowalem kompa i nic, chciałem wejsc w tryb awaryjny obojetnie, w który wszedzie to samo czarny ekran z migającym kursorem. Chciałem teraz wgrac XP na nowo itp, po jakims czasie ladowania sie tych plikow z plyty, również pojawia sie czarny ekran. Co może być tego przyczyna ? Dysk ten z sygnatury, zero bledow, sprawdzany HDD Regeneratorem. Najbardziej zależy mi na danych, które tam są itp. Ram na bank ok (sprawdzalem), resetowalem bios rowniez to samo, przesiedziałem na google długo, również bez skutku. Mial ktos podobny problem?

Prosze o pomoc. pozdrawiam.

ps. probowalem wlaczyc ubuntu live cd i rowniez nic ;/ dysk jest na gwarancji, lecz wazne sa dane na nim...

Edytowane przez prz3m3k1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za jakis czas podlacze i dam znac.

Probowalem tez czegos takiego : systemrescuecd-x86-1.0.4 ale w ogole jak juz plytka miala bootowac to byl blad jakis ;/ zaraz pokaze foto.

Edit/

Fotka: http://i40.tinypic.com/cnlfl.jpg

Edytowane przez prz3m3k1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na winę zasilacza lub płyty głównej.

Hmm zasilacz raczej napewno ok (MC-350) plyta rowniez, na innym dysku twardym system smiga, lecz gdy do tamtego dysku dodam ten moj obecny to pokazuje sie znow czarny ekran ;/

Jakims cudem zalaczyło sie konsole przywracania systemu microsoft windows ;) Wpisalem komende chkdsk i czekam, co jeszcze w tej sytuacji moge wpisac. Prosze o pomoc.

Edytowane przez prz3m3k1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi