Holman Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 zaobserwowalem ciekawe zjawisko u mnie w kompie :D i zeby nie wialo nuda na forum postanowilem zrobic z tego konkurs/zagadke hehehe, nagrod nie ma ;) (no chyba ze ktos mi chce jakas przyslac :) ) po ok 20 sek odtwarzania muzy w winampie dzwiek sie sypie i slychac taki efekt jakby ktos przewijal kasete z wcisnietym play sytuacja w tym momencie wygladala tak: - proc z podpisu 1466@2473@1.7, tak zwykle pracuje na kompie, jest stabilnie - fsb 215, ram sync 6-3-3 cl2, to sa sprawdzone stabilne ustawienia - wiatraki na chlodnicy i all inne w kompie @ 5V - temp : CPU@40 st NB@35 -w pokoju mam b cieplo - ok 22 st -komp byl obcizony na 70-80%, w tle lecial emule i flashget, word i pare innych pierdul jakie macie pomysly dlaczego tak jest??? zaznaczam ze odpowiedz juz znam bo doszedlem do niej metoda prob i bledow ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Nie będe zgadywał bo nie mam zielonego pojęca ale napisz kiedy rozwiązanie konkursu bo chciałbym poznać odpowiedź. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 CD-ROM za szybko się kręci :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Oatatnio też mi się dokładnie takie coś zdarzyło, ale to tylko raz. Zresetowałem kompa i nic sobie z tego nie zrobiłem, ale jak teraz napisałeś to się zacząłem zastanawiać i doszłem do wniosku, że... nie mam zielonego pojęcia co to może być ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Przyspieszenie sprzetowe za wysokie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 podkręcajac fsb poszło ci wgórę pci i to mocno ?? i przyśpiesza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Przyspieszenie sprzetowe za wysokie ?poniekad, ale podpowiem ze rzecz nie lezala bezposrednio w zegarze tylko w czyms innym pci w nofrce2 jest zablokowane na 33 wiec to nie to, muza sobie spokojnie pracuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Hmmmm... Może pamiątki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 pamiatki nie :), podac odpowiedz czy bawimy sie dalej? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 kot przegryazl kabel od głośników :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 kot przegryazl kabel od głośników :lol:lol, nie :), chomik i inne kroliki tez odpadaja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 może karta dzwiekowa przycina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Ja wiem :-), zepsul ci sie wentylator i karta zaczeła sie grzac bo nie dales radiatorkow na uklady karty. No i za bardzo ja podkreciles. :-D (btw. ciekawe kiedy bedziemy podkrecac dzwiekowki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 heh moze poprostu muza byla kopnieta :?: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 1. za wysoki priorytet w winampie 2. za duża częstotliwość odświeżania ekranu (głupie, ale mi się od tego dźwięk w DivX'ach walił... :x) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 1. za wysoki priorytet w winampie 2. za duża częstotliwość odświeżania ekranu (głupie, ale mi się od tego dźwięk w DivX'ach walił... :x) odpada i to i to choc w zasadzie nieglupie jest dobra powiem :), otoz winna byla TEMPERATURA CPU!!!!, jak tylko dalem wiatraki na chlodnicy na 12V po chwili zeszla do 36-37 i winamp juz chodzil ok, zeby bylo smieszniej wszystko inne jest stabilne nawet przy takiej czestotliwosci, wynika z tego ze przy 2473 mhz winamp nie lubi jak proc wychodzi ponad 40 stopni ;), mnie to troche zdziwilio poniewaz naprawde zadne inne programy nie mialy takich problemow bez wzgledu na temp update: winamp 2.81, bo 3ke to mam w glebokim powazaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 hiehie - to i tak w miarę logiczne - mi się kiedyś gryzło praktycznie wszystko ze wszystkim (konflikt na konflikcie) z powodu ...przerwanego kabelka w myszce :o 8O tak z ciekawości jeszcze - winamp 2.x, czy 3.x? (stawiam na trójkę - ta to się na wszystkim sypie =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 No ja też się zastanawiałem czy to nie temp, ale pomyśałem, że jak masz takie WC, to napewno problemów z temp ni ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 heh- nowy program do sprawdzania stabilności kompa po o/c- WinAMP :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 lol, nie , chomik i inne kroliki tez odpadaja chcialem tylko potwierdzic ze nie mialem z tym nic wspoolnego...;) pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 update: winamp 2.81, bo 3ke to mam w glebokim powazaniu [OT] przerzuć się na 2.91 - stabilność 2-ki plus 'funkcjonalność' 3-ki (tyle, że w porządnym wydaniu) [totalny OT] no i na to jeszcze ql skinka i jest miodzio 8) http://ftpwa.newaol.com/customize/componen...Retro_Fever.wsz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 też miałem taki przypadek a zdarzyło mi to się podczas włączania DirectX'a przy włączonym winampie :lol: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Za duża wilgoć w kablu pomiędzy napędem CD a kartą dźwiękową. Zazwyczaj dzieje się tak, gdy mocz dostanie się do przewodu. Aby uniknąć na przyszłość takich problemów, należy nocnik stawiać z dala od komputera. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 update: winamp 2.81, bo 3ke to mam w glebokim powazaniu [OT] przerzuć się na 2.91 - stabilność 2-ki plus 'funkcjonalność' 3-ki (tyle, że w porządnym wydaniu) [totalny OT] no i na to jeszcze ql skinka i jest miodzio 8)http://ftpwa.newaol.com/customize/component/2002/3/9/S/Retro_Fever.wsz Co to znaczy w pożądnym wydaniu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 No to ja tez mialem 2 dni temu ciekawy przypadek... Zapuscilem swojego proca na 2MHz wieksze FSB, wstal, ale po paru minutach wylozyl sie w Prime95. No to podnioslem mu napiecie o 0.025 i wlaczam. Zauwazylem ze system odpalal sie jakos dziwnie dlugo.. wszystkie progsy z autostartu tez jakos dlugo sie odpalaly, patrze w wcpuID i w MBM, ze zegar jest dobry (niecale 2300), wiec mysle sobie odpale jakis test. Odpalam najpierw CCR'a, ale jakos dlugo sie on robil.. patrze na wynik a tu... jakies 4200 :o Mysle sobie WTF... przy tym powinien byc wynik ok. 9300, potem odpalam CMM, tam tez wynik duuzo gorszy od tego jaki powinien byc, potem jeszcze NBench i tu rowniez wynik 2 razy gorszy... Zrobilem restart i wszystko wrocilo do normy, ale nie mam pojecia co to bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 [OT] przerzuć się na 2.91 - stabilność 2-ki plus 'funkcjonalność' 3-ki (tyle, że w porządnym wydaniu) Co to znaczy w pożądnym wydaniu ?? znaczy, że nie sypie się jak w przypadku 3.x - jak jeszcze obczaję, czy się da w DivX'ach napisy podpinać, to się przesiadam ze wszystkiego na mój ulubiony kombajn :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 No to ja tez mialem 2 dni temu ciekawy przypadek... Zapuscilem swojego proca na 2MHz wieksze FSB, wstal, ale po paru minutach wylozyl sie w Prime95. No to podnioslem mu napiecie o 0.025 i wlaczam. Zauwazylem ze system odpalal sie jakos dziwnie dlugo.. wszystkie progsy z autostartu tez jakos dlugo sie odpalaly, patrze w wcpuID i w MBM, ze zegar jest dobry (niecale 2300), wiec mysle sobie odpale jakis test. Odpalam najpierw CCR'a, ale jakos dlugo sie on robil.. patrze na wynik a tu... jakies 4200 :o Mysle sobie WTF... przy tym powinien byc wynik ok. 9300, potem odpalam CMM, tam tez wynik duuzo gorszy od tego jaki powinien byc, potem jeszcze NBench i tu rowniez wynik 2 razy gorszy... Zrobilem restart i wszystko wrocilo do normy, ale nie mam pojecia co to bylo. Juz wiem co to!! W biosie jest standardowo wlaczona opcja Cpu Thermal Throtling na 50% co znaczy, ze po przekroczeniu temp. ostrzegawczej ustawionej w biosie 50% cykli procesora bedzie 'nic nie robilo' :) czyli po prostu procek dziala na pol gwizdka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golomb111 Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Heh. To jak w intelu tyle że tam sie to AUTOMATYCZNIE włącza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Dobra jak przy Win-ampie jesteśmy. Mam kompa jak w podpsie PIV 1.8@2.4 bo ciepło w pokoju i nie zakładam w/c Jak uruchamiam Win-Amp-a i rzucam 1-track nie chce grać. Uruchamiam inną aplikacje lub rozwijam start i zaczyna grać. Inczej nie chce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...