Skocz do zawartości
janw92

Jaka Karta Graficzna ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka karte graficzna moge tutaj zakupic, ale taka zeby sie nie marnowała w przy tym sprzecie(mam geforce 6600 256mb, ale Cs 1.6 i WC3, zaczoł sie ciac,oczywiscie po fromacie sprawdzane)

asus p5gd2 premium

Intel Pentium 4 630

2 kosci ramu ddr2 512 MB(taktowanie 266)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym pentiumie 8600GT to świat. I tak bedzie grafa odpoczywała w stresie... :) Ja bym celował w 7600GT jeżeli nie masz zamiaru wymieniać procka... Chyba że te pare groszy więcej Cie nie zbawi

Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety o podrkrecaniu to ja nie mam zielonego pojecia choc slyszalem ze ten procek moze wyciagnac 3.8 ghz.

Jeszcze mam wątpliwosci co do Fsb. naczytalem sie troche i czy w tych kartach ktore proponujecie bedzie gralo , wiem z eprocek ma 800 fsb a plyta glowna 500/800 fsb . a ja nie mam pojecia o co tu chodzi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz do wymiany, ten Feel to coś, co udaje zasilacz... W każdej chwili może spalić pół kompa.

7600GT + Modecom MC-350 to najlepsze rozwiązanie dla ciebie.

eeee sluzy mi juz z 4 lata i nic sie nie stalo. zreszta on ma na bank ochrone przeciw skokom napiecia itp. miszkam na wsi wiec kilk razy byly jaja z pradem

wiec czy zakup zasilacza konieczny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta seria (Feel I i II) masowo się paliła.

To, że działa 4 lata jest kiepskim argumentem. Takie "zasilacze" potrafią paść po miesiącu, roku, a nawet 6 latach. Były historie, że taki "zasilacz" znosił dzielnie kolejne zmiany sprzętu i pewnego dnia bum! i cały niemal komp na śmietnik...

Zmień koniecznie. Ten MC-350 (nie inny Feel) jest produkowany przez markowego producenta, Fortrona bodajże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec zasilacz i geforce 7600 gt . tylko problem jeden . szukam od dwoch dni na googlach a zaden sklep jej nie ma . boje sie z 2 reki bo nie bedzie wsparcia jaby cos padlo . moze zna ktos jakis sklep internetowy gdzie by ta karta byla ?

zlacze pci-e 16x i pamiec 256

Edytowane przez janw92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowki teraz juz na bank nie dostaniesz. Tylko allegro, albo szukaj w dziale Sprzedam na forum, czesto sie cos trafia. Moze byc nawet problem z gwarancja, bo juz troche czasu tej karty nie produkuja. Ale mozesz byc spokojny. Palit 7600GT (ewentualnie 7600GS) to naprawde dobrze wykonane karty i nie psuly sie jak nie bedziesz szalec z Vmodami. U mnie smigala na sporym OC (bez VModa) i nigdy nie bylo zadnego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@janw92

Kiedyś byłem (tak jak każdy) mniej doświadczonym użytkownikiem (zwłaszcza, jeżeli chodzi o hardware) i Codi po 4 latach działania zabrał za sobą płytę główną (Epoxa, który w tamtym czasie kosztował 400zł).

@DziubekR1

Zgadzam się. Akurat te karty (7600GS Sonic i 7600GT) były dobre - sam miałem Palita 7600GS Sonic 256MB pod PCI-EX i kręciła się bez v-modów z 450/1000 na 600/1600. A i cooler można było przykręcić dla ciszy (u mnie chodziła na 20% w 2D i 30% w 3D).

Edytowane przez Miguel707

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec zasilacz i geforce 7600 gt . tylko problem jeden . szukam od dwoch dni na googlach a zaden sklep jej nie ma . boje sie z 2 reki bo nie bedzie wsparcia jaby cos padlo . moze zna ktos jakis sklep internetowy gdzie by ta karta byla ?

najlepiej kup 7600GS od galaxy na pamieciach DDR3, ewentualnie mozesz wziac 7300GT rowniez na ddr3, dostepna tutaj, z gwarancja: http://allegro.pl/item607661028_nowa_galax...00_mhz_gwr.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, na fotach to jest chyba wersja DDR2. A po drugie, to bez jaj, wciskasz mu 7300GT w cenie duzo wiekszej niz chodza Pality 7600GS/GT ?

po pierwsze nic mu nie wciskam bo aukcja nie jest moja (w opisie jest ddr3 jezeli nie doczytales)

pod drugie napisal:

zaden sklep jej nie ma . boje sie z 2 reki bo nie bedzie wsparcia jaby cos padlo . moze zna ktos jakis sklep internetowy gdzie by ta karta byla ?

wnioskujac z tego chce kupic karte z dluzsza gwarancja niz rozruchowa, a na allegro nie znalazlem palita z gwarancja w cenie duzo mniejszej od tego galaxy 73gt,

Edytowane przez peve

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec juz sie przymierzam do kupna 7600 gt znalazlem jakies oferty . wszystkie podchodza pod stowke wiec i na zasilacz nowy starczy . dzieki za pomoc wielkie. powiem jak sie sprawdza ta akrta z tym warcraft 3 i cs 1.6. bo na 6600 sie cielo

a interesuja mnie

http://www.allegro.pl/item612038479_gigaby...rce_7600gt.html

http://www.allegro.pl/item609605685_galaxy...tv_i_2xdvi.html

http://www.allegro.pl/item607803420_geforc...pe_2_tanio.html

tylko co wybrac silent pipe czy aktywne ?

miquel707

Zgadzam się. Akurat te karty (7600GS Sonic i 7600GT) były dobre - sam miałem Palita 7600GS Sonic 256MB pod PCI-EX i kręciła się bez v-modów z 450/1000 na 600/1600. A i cooler można było przykręcić dla ciszy (u mnie chodziła na 20% w 2D i 30% w 3D).

mowisz o aktywnym chlodzeniu czy moze cos zmieniales ? ze na 600 ci wrzucilo ( btw we wszystkich specyfikacjach geforce 7600gt kreci sie na 560

a i inni producenci to jakos inaczej ta karta chodzi ?

Edytowane przez janw92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi