Skocz do zawartości
Trance4Life

Mobas,ram,cpu,gpu,zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich :D , jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość :razz: ,mam nadzieje że będzie się nam miło gadać B-) , dobra przejdźmy do tematu..... więc tak jak w temacie (cały komp praktycznie do wymiany :mur: , tylko dysk,wiatraczek i napęd dvd mi zostanie <_< )

najlepiej jeżeli ktoś by podawał linki do najlepiej z esc.pl lub gral.pl

pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę że 2 lub 3 gb ram wystarczy,to jest 4830 , ja bym wolał 9800gtx+ tylko od jakiej firmy ? i zasilacz paradigma lub czifteka (sory za firmę zasilacza będę pisał po polsku B-)

edit: lepiej mieć 2 rdzenie 3.0 ghz czy 3 po 2.0ghz ? (tak tylko pytam ;p )

Edytowane przez twojastara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę że 2 lub 3 gb ram wystarczy,to jest 4830 , ja bym wolał 9800gtx+ tylko od jakiej firmy ? i zasilacz paradigma lub czifteka (sory za firmę zasilacza będę pisał po polsku B-)

Zestaw andrew777 jest jak najbardziej w porządku. Widzę marka nVidia ma wielki wpływ na twój wybór - nie warto. ATi należy do AMD i produkują równie dobrej jakości karty.

HD4830 jest lepszy niż 9800GT. 9800GTX+ jest minimalnie (>5%) lepszy niż HD4850.

Antec to firma równie dobra jak Chieftec, jeśli nie lepsza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

98gtx+ jest za drogi. hd4830 w takiej cenie jest bardzo dobry. Antec robi bardzo dobre zasilacze.

no wiesz zawsze można trochę dołożyć , to 9800gtx+ od jakiej firmy najlepszy ? (możę też być hd4850,jak napiszesz od jakiej firmy to napisz dlaczego) i czy 450w czifteka albo paradigma styka ?

Ps. moje obecne.... g**** core 2 duo e4600 2.4,2 gb ram ddr2 667mhz,zasilacz no-name 300w ;/ , gigabyte 8500gt ;/ a o mobasie to nie wspomnę......

Edytowane przez twojastara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakiej rozdzielczości grasz?

Nie opłaca się dokładać ponad 150zł. Po oc masz prawie taką samą wydajność.

oc nie robię (tz nie podkręcam nic,ani grafy ani proca) : nie znam się ,nie umiem itd. rozdziałka 1680x1050 , monitor samsung sync master 2043nw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włączasz rivatuner, przesuwasz 2 suwaki o kilkadziesiąt MHz i już.

Przeczytaj

Tylko nie za szybko, po kilkanaście mhz i testy co każdy ruch. Gdybyś miał większe dośiadczenie to mógł byś szybciej zarzucić konkretne takty. Patrz też na temperatury rdzenia, zaopatrz też obudowę w dodatkowy nawiew na kartę lub najlepiej przewiew przez całą budę czyli wentylator z przodu zasys i z tyłu wypych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi