Sound3D Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam. Czytałem jak podłączyć komputer z XP z komputerem z Vista kablem krosowanym. Ale mam problem... Podłączyłem kabel, ustawiłem w XP adres IP 192.168.0.1 a w Vista 192.168.0.2, maska 255.255.255.0 i niby wszystko jest ok, powinno być połączenie a nie ma. Gdy robię ping z Visty jest "Upłynął limit czasu żądania" lub "Host docelowy jest nieosiągalny" Gdy robię ping z XP jest "Upłynął limit czasu żądania". W czym może być problem? Jak to połączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 udostepnic neta chcesz? z xp na viste? czy co jak chesz na viscie neta z xp to na viscie jeszcze brame wpisz taka jakie ip masz na xp (czyli 192.168.0.1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound3D Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Chce tylko przesyłać sobie pliki z komputerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 1. Zły kabel. 2. Ustawienia (najłatwiej konfigurować z automatu). 3. Firewall'e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound3D Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Firewalle mam wyłączone. Mam jeszcze kabel zwykły, gdy połącze nim kompy to pingi odpowiadają poprawnie, ale połączenia nie ma jako iż to jest kabel niecrossowany i chyba przez taki nie można przesyłać plików z kompa na kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Nie rozumie do końca, piszesz że nie ma połączenia a ping przechodzi. Skoro ping przechodzi to jest połączenie. Podłącz zwykłym kablem i daj /:>ping -t -l 10000 192.168.0.x Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound3D Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 zrobiłem jak napisałeś, połączenie jest poprzez ping, ale komputery się nie widzą wzajemnie. Wchodze do moje miejsca sieciowe w xp i nic nie widać. Może da sie jakoś inaczej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 \\adres_ip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Upewnij się czy na każdym komputerze włączone jest konto gościa. Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound3D Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 przez adres IP nie działa, konta gościa nie mam nigdzie włączonego....ale udało mi się w końcu skonfigurować przez zwykły kabel i pliki się przesyłają. Mam jeszcze jedno pytanie; w kompie z Vistą mam Neostradę, połączenie mam tym kablem sieciowym, jak zrobić tak, żebym miał internet też na XP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...