Michuya Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam. Mam pytanko. Obecnie mam monitor Asus vw192s i nie wiem czy opłaci się go wymienić na jakiś lepszy i większy. Zależy mi by był to monitor z rozdzielczością full hd. Obecnie myślałem nad LG w2261V-PF, a jeśli już by brać jakiś 24" to Asus VW246H, ale nie wiem czy warto dapłacić. Jaki monitor byłby lepszy, a jeśli polecacie jakiś inny lepszy to proszę pisać. najpierw chce wiedzieć czy warto wymienić mój na jakiś lepszy (chodzi czy będzie duża różnica w obrazie itd.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Różnica będzie i to bardzo duża. Biorąc jeszcze pod uwagę twojego kompa, nie zastanawiał bym się. 24 było by idealne ale przechodząc z 19 na samym początku mógłbyś mieć problem z 'ogarnięciem' obrazu, wiec najbardziej optymalna będzie 22. Możesz wybrać tą którą wymieniłeś, ma duży kontrast 20 000: 1 szybką matrycę, i HDMI (czyli ma wszystko co powinien mieć dobry monitor HD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Na Twoim miejscu celowałbym w 24". 22" to taki pół środek, z którego nie będziesz w pełni zadowolony, zwłaszcza, że już myślisz o full hd. Na te wartości kontrastu wypisywane na ulotkach nie ma co patrzeć. Jest to tylko i wyłącznie bełkot marketingowy. TN mają w kontrast w granicach 700-900 : 1. Zgodzę się z kolegą @killers co do jednej kwestii. Przeskok z 19" na 24" będzie dużym szokiem i początkowo będziesz sie zastanawiał, czy aby nie jest za duży. Daj kilka dni na przyzwyczajenie, a nie będziesz żałował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beta91 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ja przeskoczyłem z 17cali na 24 i po około 5 dniach było już dobrze:) Ze swojej strony mogę polecić te dwa modele: 1) (ten właśnie mam) http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/24_...pelny,id,62861/ albo 2) http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/24_...pelny,id,56488/, nie wiem jak na innych stronach z ceną ale na pewno taniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...