Skocz do zawartości
xul

Używany Laptop Za ~800?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio złożyłem sobie blaszaka za grosze z używanych części i jestem zadowolony - nic więcej mi nie trzeba. Ale czasem chciałoby się poprzeglądać internet albo napisać jakiś program w łóżku/z dala od biurka. Zastanawiam się więc nad jakimś używanym tanim notebookiem. Co w tej cenie będzie najlepsze? Wogle czy jest sens kupowania laptopa w takiej cenie?

Co by mi się przydało: panoramiczny lcd (przezyje bez), nagrywarka dvd, dysk min 40gb, grafika najlepiej nie ati (ze względu na wsparcie pod linuxem), w miarę ładny wygląd, wygodna klawiatura. Co do reszty to nie mam wymagań. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odradzam te ibmy - padają kulki bga pod układami graficznymi, chyba że jesteś gotów na dopłacenie do biznesu 300 zł na przekulkowanie układu z świadomością że i tak za jakiś czas padnie - piszę to jako były posiadacz t42 ...

Moim zdaniem lepiej dozbierać i kupić nowy z gwarancją. Laptopy z ery t41/42 borykają się z tym samym problemem - tak samo padają delle i hp z tamtych czasów - po prostu jest to początek lutowania bezołowiowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... Zastanowiłem się trochę i odpuszczam chwilowo. Poczekam aż wyjdziemy z tego 'kryzysu', dozbieram pare pln i kupie cos nowego. Btw. co do małej rozdziałki to prawda. Teraz pracuje na 1680x1050 i nie mam tego problemu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi