Skocz do zawartości
maz1i

E5200 Lub Jakiś Amd

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest dość prosta posiadam zestaw taki jak niżej. Planuje jednak nieco odchudzić kompa, pod młotek pójdzie grafa, mobo no i ewentualnie procek i właśnie tego ostatniego sprawa się tyczy czy kupić już wspomnianego e5200 lub jakiegoś amd z tej przedziałki cenowej, lub zostawić tego xeona. Swoją droga ile moge za niego dostać? Wiem nie ten dział, ale tak przy okazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odchudzic bo potrzebujesz kasy

odchudzic bo nie potrzebujesz takiej mocy

odchudzic bo ma byc taniej

co chcesz na kompie robic

?

Każdy powód jest dobry te 3 są prawie w dziesiątkę. Co będę robić pewnie to co dotychczas tyle że bez grania, czyli net filmy muza i takie biurowe prace.

Tak na marginesie mam gdzieś jeszcze e21xx. Może on w zupełności wystarczy grunt to żeby było cicho w kompie. Acha planuje kompa wsadzić jeszcze w coś takiego Link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie bierz płytę na 780 lub 790gx-mają zintegrowaną grafikę do tego jakiś athlon x2 (jeżeli mocne liczenie biurowe to mocniejszy). Pamięci styknie. Reszta na sprzedaż i masz kasę i komp do filmów, netu i biura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy powód jest dobry te 3 są prawie w dziesiątkę. Co będę robić pewnie to co dotychczas tyle że bez grania, czyli net filmy muza i takie biurowe prace.

Tak na marginesie mam gdzieś jeszcze e21xx. Może on w zupełności wystarczy grunt to żeby było cicho w kompie.

Zrób tak, ładuj e2xxx do podstawki, sprzedaj grafikę i xeona, ram sobie zostaw bo teraz nie potanieje a kup grafikę typu Radeon HD2400/3450/4350 itp do 70-150zł max o na przykład 3260645[/snapback]

Acha planuje kompa wsadzić jeszcze w coś takiego Link

Nie kupuj tego szrota. Zapomnij o tej firmie itd ;)

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

microATX: http://allegro.pl/item605518191_obudowa_li..._wyprzedaz.html

miniATX: http://allegro.pl/item604499992_aplus_cs_g...esktop_atx.html

drożej ale znacznie lepiej.

U mnie na biurku właśnie leży komp HP (tyle że 2gb ramu i e8300 zamiast quada) - wymiary 10x38x34cm, buda jest świetnie spasowana, ale samej to chyba nie da się jej kupić.

Edytowane przez psz3mo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z natury obudowy są troszkę cieńsze no i jakoś mi się to bardzo podoba.

OK, rób jak chcesz, ale nie warto, nie opłaca się, jeżeli obudowa nie będzie także dobrej jakości a ibox nie jest. Jakość obudowy ma duże znacznie w wyciszeniu, chłodzeniu a także komforcie wymian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi