maz1i Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Sprawa jest dość prosta posiadam zestaw taki jak niżej. Planuje jednak nieco odchudzić kompa, pod młotek pójdzie grafa, mobo no i ewentualnie procek i właśnie tego ostatniego sprawa się tyczy czy kupić już wspomnianego e5200 lub jakiegoś amd z tej przedziałki cenowej, lub zostawić tego xeona. Swoją droga ile moge za niego dostać? Wiem nie ten dział, ale tak przy okazji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 odchudzic bo potrzebujesz kasy odchudzic bo nie potrzebujesz takiej mocy odchudzic bo ma byc taniej co chcesz na kompie robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz1i Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 odchudzic bo potrzebujesz kasy odchudzic bo nie potrzebujesz takiej mocy odchudzic bo ma byc taniej co chcesz na kompie robic ? Każdy powód jest dobry te 3 są prawie w dziesiątkę. Co będę robić pewnie to co dotychczas tyle że bez grania, czyli net filmy muza i takie biurowe prace. Tak na marginesie mam gdzieś jeszcze e21xx. Może on w zupełności wystarczy grunt to żeby było cicho w kompie. Acha planuje kompa wsadzić jeszcze w coś takiego Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 W takim razie bierz płytę na 780 lub 790gx-mają zintegrowaną grafikę do tego jakiś athlon x2 (jeżeli mocne liczenie biurowe to mocniejszy). Pamięci styknie. Reszta na sprzedaż i masz kasę i komp do filmów, netu i biura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) Każdy powód jest dobry te 3 są prawie w dziesiątkę. Co będę robić pewnie to co dotychczas tyle że bez grania, czyli net filmy muza i takie biurowe prace. Tak na marginesie mam gdzieś jeszcze e21xx. Może on w zupełności wystarczy grunt to żeby było cicho w kompie. Zrób tak, ładuj e2xxx do podstawki, sprzedaj grafikę i xeona, ram sobie zostaw bo teraz nie potanieje a kup grafikę typu Radeon HD2400/3450/4350 itp do 70-150zł max o na przykład 3260645[/snapback] Acha planuje kompa wsadzić jeszcze w coś takiego Link Nie kupuj tego szrota. Zapomnij o tej firmie itd ;) Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz1i Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Nie kupuj tego szrota. Zapomnij o tej firmie itd ;)To co w takim razie tylko coś właśnie w tym stylu pionowo napęd żeby były o to mi głównie chodzi i przedni panel jak najmniej skomplikowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) microATX: http://allegro.pl/item605518191_obudowa_li..._wyprzedaz.html miniATX: http://allegro.pl/item604499992_aplus_cs_g...esktop_atx.html drożej ale znacznie lepiej. U mnie na biurku właśnie leży komp HP (tyle że 2gb ramu i e8300 zamiast quada) - wymiary 10x38x34cm, buda jest świetnie spasowana, ale samej to chyba nie da się jej kupić. Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez psz3mo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Te budy już całkiem do rzeczy. Jak by nie musiała leżeć to znalazł byś dużo tańszych i dobrych obudów coolermaster, antec, chieftec ok 200-250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 ENLIGHT PM1501 300W. Fajna, prosta obudowa. Tutaj możesz ją kupić za 197 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz1i Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Buda nie będzie leżała tylko żeby cd był w pionie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Buda nie będzie leżała tylko żeby cd był w pionieDlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz1i Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Z natury obudowy są troszkę cieńsze no i jakoś mi się to bardzo podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Z natury obudowy są troszkę cieńsze no i jakoś mi się to bardzo podoba.OK, rób jak chcesz, ale nie warto, nie opłaca się, jeżeli obudowa nie będzie także dobrej jakości a ibox nie jest. Jakość obudowy ma duże znacznie w wyciszeniu, chłodzeniu a także komforcie wymian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...