Skocz do zawartości
infor7

2 Grafiki Na 1 Płycie, Mozna?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, posiadam (niepamietam teraz modelu) 2 grafiki Gigabyte 512MB, włożyłem je na płyte Gigabyte GA-EP45-DS4, chcialbym mieć z każdego z wyjść ten sam sygnał, można je tak wpiąć? w niebieski i pomarańczowy port? Jak zrobić żeby smigaly równolegle?

TAK WYGLĄDA PŁYTA

Edytowane przez infor7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym momencie niemam jak looknąć, grafy są te same. Chcę aby można podpiąć 4 monitory, lub inne urządzenia ktore będą potrzebowały sygnał z grafiki

Lub inaczej: CHCĘ ZROBIĆ JE W **S L I** BO TO nVidie ;)

Edytowane przez infor7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeżeli to są Radeony to ok, połączysz w Crossfire. Gorzej jeżeli GeForcy bo chipsety Intela nie wspierają SLI. Jeżeli radeony to połącz w CF, a dalej to mi sie wydaje, że jak podłączać bedziesz kolejne monitory to stery bedą wykrywać i bedziesz mógł sobie ustawić klonowanie obrazu. W tej kwestii nie jestem mocny bo nie miałem nigdy SLI ani CF ;)

PS. A jak nvidie no to problem. Nie wiem czy jakoś 'na lewo' da rade dwa geforcy włożyć na Twoją płyte... :unsure:

Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszym poście napisałeś "chcialbym mieć z każdego z wyjść ten sam sygnał" - w takim razie to żaden problem.

Wystarczy takie coś:

1. http://www.allegro.pl/item600795889_rozdzi...ory_okazja.html -nie wiem jak z jakością

2. Lub pr0 aktywny na 4 monitory pod jedno wyjście, ze wzmacniaczem - http://www.allegro.pl/item600766471_wyprze...1440_gw_fv.html

Bo chyba dobrze zrozumiałem, że na wszystkich czterech chcesz mieć ten sam obraz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie racja, nie musi ich łączyć mostkiem SLI. Działać powinno bez SLI. Tak jak gość tu pisze: KLIK. Jak dla mnie troche bez sensu, już bym wolał zmienić płyte ze SLI, chyba że nie zależy Ci na wydajności a na 4 wyjściach obrazu...

Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GrafikiGeForce 9600GT

1 wniebieskim slocie dziala oki, druga w pomarańczowym niedaje sygnału na wyjście niewiem czemu... a system widzi 2.... (tzn w sprzęcie są 2)

Jakieś rady?

Skoro niemogę SLI to chciałbym na wszystkich wyjściach ten sam obraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi