infor7 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Mam pytanie, posiadam (niepamietam teraz modelu) 2 grafiki Gigabyte 512MB, włożyłem je na płyte Gigabyte GA-EP45-DS4, chcialbym mieć z każdego z wyjść ten sam sygnał, można je tak wpiąć? w niebieski i pomarańczowy port? Jak zrobić żeby smigaly równolegle? TAK WYGLĄDA PŁYTA Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez infor7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 To znaczy chcesz zrobić Crossfire czy jak?? Obraz na dwa monitory chcesz aby szedł skoro mówisz o dwóch sygnałach? Najlepiej abyś luknął jednak jakie to są grafy i czy są takie same... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infor7 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) w tym momencie niemam jak looknąć, grafy są te same. Chcę aby można podpiąć 4 monitory, lub inne urządzenia ktore będą potrzebowały sygnał z grafiki Lub inaczej: CHCĘ ZROBIĆ JE W **S L I** BO TO nVidie ;) Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez infor7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) No jeżeli to są Radeony to ok, połączysz w Crossfire. Gorzej jeżeli GeForcy bo chipsety Intela nie wspierają SLI. Jeżeli radeony to połącz w CF, a dalej to mi sie wydaje, że jak podłączać bedziesz kolejne monitory to stery bedą wykrywać i bedziesz mógł sobie ustawić klonowanie obrazu. W tej kwestii nie jestem mocny bo nie miałem nigdy SLI ani CF ;) PS. A jak nvidie no to problem. Nie wiem czy jakoś 'na lewo' da rade dwa geforcy włożyć na Twoją płyte... :unsure: Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Nie musisz robić SLI, chyba ze ci potrzebny. Jak włożysz 2 grafiki i podepniesz 4 monitory to teoretycznie jest szansa że będzie chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 W pierwszym poście napisałeś "chcialbym mieć z każdego z wyjść ten sam sygnał" - w takim razie to żaden problem. Wystarczy takie coś: 1. http://www.allegro.pl/item600795889_rozdzi...ory_okazja.html -nie wiem jak z jakością 2. Lub pr0 aktywny na 4 monitory pod jedno wyjście, ze wzmacniaczem - http://www.allegro.pl/item600766471_wyprze...1440_gw_fv.html Bo chyba dobrze zrozumiałem, że na wszystkich czterech chcesz mieć ten sam obraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Faktycznie racja, nie musi ich łączyć mostkiem SLI. Działać powinno bez SLI. Tak jak gość tu pisze: KLIK. Jak dla mnie troche bez sensu, już bym wolał zmienić płyte ze SLI, chyba że nie zależy Ci na wydajności a na 4 wyjściach obrazu... Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infor7 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 GrafikiGeForce 9600GT 1 wniebieskim slocie dziala oki, druga w pomarańczowym niedaje sygnału na wyjście niewiem czemu... a system widzi 2.... (tzn w sprzęcie są 2) Jakieś rady? Skoro niemogę SLI to chciałbym na wszystkich wyjściach ten sam obraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infor7 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 dobra panowie jakosodpaliłem obie,z tym zenigdzie nioemogę ustawić aby n aobu było to samo (mam tylko przedłużenie ekranu ( widoczne samo tło) niewiemjak ustawić aby na obu było to samo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Powinna być opcja "klonowanie" w sterownikach, dokładniej w sekcji "Konfigurowanie wielu monitorów" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...