Turek1233 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) LiquidCooling By Turek Zestaw: cpu: q9550 mobo: Asus Maximus II Formula ram: OCZ 2x 1GB dysk: 500GB Samsung F2 zasilacz: Be quiet! Dark Power P7 PRO 650W obudowa: Lian Li PC-V2000B Plus II LBlok cpu: Swiftech Apogee GTZ Blok NB: Swiftech MCW-NBMAX Blok GPU: EL Water Block EK-FV88GT Full Cover Rez: EK Water Blocks Multioption RES 250 rev 2.0 chłodnica: Black Water Advanced 122 rev. 3.0 pompka: Swiftech pompa MCP355 12V (Laing DDC 1T + ) wąż: Feser Tube - 10/13 Blue UV EXclusive blue Edytowane 10 Sierpnia 2009 przez Turek1233 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPw Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ogólnie fajne WC jedynie te kabelki na dole budy są fe!! :lol: Rozumiem że ten niebieski wentyl na wylocie to jedyne oświetlenie wnętrza budy?? Więcej fotek, proszę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Tak jedyne oświetlenie... jakoś nie mogę się przełamać na kupno katod... :( Zasilacz pewnie jutro zakupie i wszystko się podporządkuje :) edit: Oploty co skończyłem na pin 8 :) Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez Turek1233 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPw Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Tak jedyne oświetlenie... jakoś nie mogę się przełamać na kupno katod... :( Zasilacz pewnie jutro zakupie i wszystko się podporządkuje :) edit: Oploty co skończyłem na pin 8 :) jaki zasilacz planujesz zakupić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 be quiet dark power pro 650w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Eh ta paskudnie zielona karciocha graficiochy psuje cały efekt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 (edytowane) Wyjście z pompy i wejscie do grafiki - chyba lepiej złączki kątowe. Taka propozycja. Edytowane 3 Maja 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 jak będę zmienia grafikę i blok na grafice to będą i nowe złączki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) Nowe zmiany :) Nie Długo jeszcze wstawię zdjęcia Innovatka kontrolera :) Edytowane 6 Maja 2009 przez Turek1233 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Sycący niebieski kolor. Ładnie wygięło się pcb karty graficznej szkoda, że taka zielona. Bardzo ładny kibelek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 hehe każdy pisze ze PCB jest wykrzywione, ale pewnie za jakieś dwa miesiące zmienię grafikę wiec będzie już PCB proste :) Dzięki wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Brzydkie .... musialem :D najs :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 hehe, odegrałeś się ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 hehe każdy pisze ze PCB jest wykrzywione, ale pewnie za jakieś dwa miesiące zmienię grafikę wiec będzie już PCB proste :) Dzięki wielkie Bo PCB się rzuca w oczy. Czysto, schludnie w obudowie, kabelki pochowane linie proste i wygięta karta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 a bo wtedy jakis zakrecony bylem, niepatrzylem komu nawet odpisuje i musialem pocisnac hehe :D a co do projekciku to nie lepiej by bylo te oplociki wokol pojemnika puscic przed nim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 a bo wtedy jakis zakrecony bylem, niepatrzylem komu nawet odpisuje i musialem pocisnac hehe :D a co do projekciku to nie lepiej by bylo te oplociki wokol pojemnika puscic przed nim? No niestety ale się nie da pod rezem :( Już próbowałem ze trzy razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Pierwszy plan prezentuje się soczyście. Ładne kolory. Drugi plan za to wymaga jeszcze sporo pracy - kabelkologia. A kabli SATA nie można dać kątowych i schować pod płytę? I muszą zza reza wyglądać? :) A kabel leżący na karcie graficznej? Co to jest? nieważne ... szpeci. Edytowane 7 Maja 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 (edytowane) Wreszcie doszedł do mnie panel Innovatka od Malika :) Jestem z niego jak na razie bardzo zadowolony. Trochę było kłopotów z podłączaniem. Ale jakoś sobie poradziłem. Na razie tylko podłączyłem na test, ponieważ jeszcze muszę spolszczyć i poustawiać go, ale to już nie dziś. Dodam jeszcze kilka fotek. Edytowane 12 Maja 2009 przez Turek1233 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 No no poważny zakup ;) to teraz bedziesz miał troche zajecia na par godzin ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Turek... nie waz sie przechodzic na AC :) Ciagniesz dalej LC i juz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Turek... nie waz sie przechodzic na AC :) Ciagniesz dalej LC i juz.hehe już mi z głowy AC wyszło... ;) Już nowe bloki są i wszystko zapakowane jest ale zdjęć na razie nie będzie ;) Dopiero jak skończę wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) Przyszedł czas na nowe odkrycie. Zwlekałem tak długo ponieważ nie miałem aparatu dobrego żeby zrobić kilka fotek, a druga sprawa to czekałem dość długo na blok na moją grafikę. Co prawda to nie koniec zmian ;) Kolejne zmiany pewnie w następnym tygodniu dojdą dwie fajne zabawki i zmiana w ustawieniach węży (seba mi pocisnął) ;) Zestaw nazwałem EXclusive blue Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez Turek1233 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo94 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 ładnie wszyło, tylko mógłbyś jeszcze bardziej dokładnie poukładać kable w budzie bo są gdzie nie gdzie widoczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 zasilacz w ciekawym miejscu. ramy trochę nie pasują do całości. co to za słomki? Ogólnie podoba mi się gdyż zawsze btx chciałem mieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 zasilacz w ciekawym miejscu. ramy trochę nie pasują do całości. co to za słomki? Ogólnie podoba mi się gdyż zawsze btx chciałem mieć. Zasilacz wsadziłem do góry dlatego że będę chciał mieć chłodnice 4x a wąż to Feser Tube - 10/13 Blue UV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) Wąż między SW/GTZ chyba trochę się łamie. Grubsze węże proponuję. Te w tej obudowie wyglądają średnio. Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Wąż między SW/GTZ chyba trochę się łamie. Będę miał ten sam wąż i podobny łuk więc mogę mieć ten sam problem. Układzik fajny ale faktycznie 10/16 by lepeij wypełniały przestrzeń budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) Wąż między SW/GTZ chyba trochę się łamie. Grubsze węże proponuję. Te w tej obudowie wyglądają średnio. Nie, nie łamie się. Takie po prostu złudzenie jest, albo inaczej światło padło. Będę miał ten sam wąż i podobny łuk więc mogę mieć ten sam problem. Układzik fajny ale faktycznie 10/16 by lepeij wypełniały przestrzeń budy. Tak węże będę zmieniał, ale jeszcze nie wiem kiedy. Łuki będę układał inaczej bo wąż z gpu do reza brzydko wygląda. Ogólnie trochę pracy jest :E Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez Turek1233 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) Wkońcu kupiłem normalną chłodnice i złączki :) Jutro dopiero zacznę wszystko montować :) Tak marginesie... Strasznie zestresował mnie cooling. Ponieważ kupiłem złączki BP 10/16 okazało się że nie są to oryginalne złączki BP, tylko podróby... Tak naprawdę to Seba i Malik mi powiedzieli że nie są oryginalne złączki... Ale Cooling na szczęście nie robił problemów ze zwrotem... sry za jakoś zdjęcia.. ale juz nie mam siły "stroić" aparatu :E Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez Turek1233 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 moglbys powiedziec po czym poznac ''podroby'' bp ??? bardzo jestem ciekawy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...