kfgz Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam, Specjalnie nie piszę o co chodzi ale to chyba widać i bynajmniej nie chodzi mi o efekt mory (prążki moire) po lewej. Pytanie tylko czy uznają mi reklamację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam, Specjalnie nie piszę o co chodzi ale to chyba widać i bynajmniej nie chodzi mi o efekt mory (prążki moire) po lewej. Pytanie tylko czy uznają mi reklamację. ja mam tylko 2 pytania: -jaki to monitor? -o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Po lewej zdjęcie a po prawej zrzut ekranu ... też nie wiem o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) OK. Monitor to LG W1952TE-PF, a chodzi o kolorystykę - brązowa dominanta od mniej więcej połowy wysokości do góry. EDIT: Być może przewrażliwiony jestem ;) aczkolwiek jakość obrazu nie jest do zaakceptowania. O wiele lepszy obraz mam na teoretycznie gorszej matrycy - monitor Samsung 720N. Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) OK. Monitor to LG W1952TE-PF, a chodzi o kolorystykę - brązowa dominanta od mniej więcej połowy wysokości do góry. EDIT: Być może przewrażliwiony jestem ;) aczkolwiek jakość obrazu nie jest do zaakceptowania. O wiele lepszy obraz mam na teoretycznie gorszej matrycy - monitor Samsung 720N. Na fotce nie widać. ps. powiedzmy coś tam w lewym górnym rogu minimalnie jest (nie w samym kraju lewej strony tylko lekko w prawo) ale ... to może być efekt powstały przy robieniu zdjęcia itd. Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 OK. Monitor to LG W1952TE-PF, a chodzi o kolorystykę - brązowa dominanta od mniej więcej połowy wysokości do góry. EDIT: Być może przewrażliwiony jestem ;) aczkolwiek jakość obrazu nie jest do zaakceptowania. O wiele lepszy obraz mam na teoretycznie gorszej matrycy - monitor Samsung 720N. coś masz narąbane w ustawieniach, zmniejszona jakaś składowa kontrastu powoduje spadek kątów w pionie, podaj dokładne nastawy monitora: jasność kontrast kolory RGB i podlinkuj oryginał tej tapety sprawdzę jak to jest u mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Kontrast: 52 Jaskrawość: 67 R, G, B: 50 Gamma: 0 Temperatura barwowa: 6500K Cała tapeta: http://mowa.home.pl/kfgz/screen.png Monitor podłączony przez DVI-D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Nikt ci tego nie uzna na gware bo to rzecz subiektywna i dotyczy skalibrowania kolorow pod konkretnego uzytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Nikt ci tego nie uzna na gware bo to rzecz subiektywna i dotyczy skalibrowania kolorow pod konkretnego uzytkownika.Żeby to był problem z samą kalibracją kolorów to nawet nie zakładałbym tego tematu. Zauważ, że góra jest "bardziej kolorowa" niż dół matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Sprawdź jeszcze na poziomym gradiencie szarości czy wszystko jest równe bez przebarwień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Lepiej pogas swiatla i zrób zdjecie podswietlenia matrycy na czarnym tle.Ten monitor ma matryce TN od LG wiec spodziewam sie "ciekawych" rzeczy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Tak wygląda gradient, kolejność (od góry): góra, środek, dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Gradienty wydają się ok zrobiłem zdjęcie na samsungu 24" Click Image to Enlarge Image Hosting Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...