Gość RBEJ Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Od dzisiaj mamy nowe prędkości i ceny w chello. http://www.upc.pl/internet/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) dla starych abonentow tez bedzie przyspieszenie ? edit: jesli chodzi o opcje 10mb, to pani powiedziala ze musze poczekac az minie 1 rok na umowie z UPC i wtedy mi za friko przyspiesza do 15mb. wiec 14 czerwca ;] Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez NeonPPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) Mam duże wątpliwości czy te 30Mb/s nie zatka kanału, w dodatku istnieje też pytanie czy ruch zagraniczny ma odpowiednio wysoką przepustowość. W Vectrze faktycznie idzie wyrobić 24Mb/s (po przyspieszeniu) ale to przyśpieszenie to oni mają w nocy i rano. Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) W obrębie Polski będzie ok, ale z zagranicą to faktycznie mogą być problemy, żeby wyciągnąć to 30 Mbps... EDIT Chociaż może wcale nie :P Edytowane 9 Maja 2009 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ID909 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Od przyszłego (podobno) roku ma być 120Mb/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 ciezko w to uwierzyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ID909 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 http://www.telepolis.pl/news.php?id=14735 Tylko nie wiem co z tym rokiem, to mi tylko znajomy mówił a info o tym nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 ciezko w to uwierzycCzemu? Przy odpowiedniej modulacji idzie upchać w koncentryku (sieć kablowa) nawet 400/200 Mbps. UPC ma swoje ASy w Polsce, więc z tranzytem Internetu, też pewnie nie ma problemów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) 3277718[/snapback] Czemu? Przy odpowiedniej modulacji idzie upchać w koncentryku (sieć kablowa) nawet 400/200 Mbps. UPC ma swoje ASy w Polsce, więc z tranzytem Internetu, też pewnie nie ma problemów... W teorii możliwe ale obecnie tak średnio to wygląda. Czasem nawet 6Mb/s trudno osiągnąć w Vectrze. Co do UPC to abonenci narzekają na niskie transfery z serwerów zagranicznych. Edytowane 9 Maja 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Wiesz kwestia wdrożonego standardu... Nie wiem co tam mają w Vectrze, ale pewnie ich modemu i reszta sprzętu potrzebnego do CMTS są zgodne z DOCSIS 1.0 / 1.1. Zresztą w UPC obecnie jest to samo... Żeby uruchomić łącza 120 Mb muszą wdrożyć urządzenia zgodne z DOCSIS 3.0. Co do transferów z zagranicy to na Chello 10/20 Mb w Bydgoszczy można ciągnąć prawie maxem. Oczywiście zależy jakie dokładnie serwery. Wiadomo, że z jakiś egzotycznych nie da rady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...