Skocz do zawartości
Gość RBEJ

15.04.2009 Chello Znowu Przyśpiesza!

Rekomendowane odpowiedzi

dla starych abonentow tez bedzie przyspieszenie ?

edit: jesli chodzi o opcje 10mb, to pani powiedziala ze musze poczekac az minie 1 rok na umowie z UPC i wtedy mi za friko przyspiesza do 15mb. wiec 14 czerwca ;]

Edytowane przez NeonPPC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam duże wątpliwości czy te 30Mb/s nie zatka kanału, w dodatku istnieje też pytanie czy ruch zagraniczny ma odpowiednio wysoką przepustowość.

W Vectrze faktycznie idzie wyrobić 24Mb/s (po przyspieszeniu) ale to przyśpieszenie to oni mają w nocy i rano.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3277718[/snapback]

Czemu? Przy odpowiedniej modulacji idzie upchać w koncentryku (sieć kablowa) nawet 400/200 Mbps. UPC ma swoje ASy w Polsce, więc z tranzytem Internetu, też pewnie nie ma problemów...

W teorii możliwe ale obecnie tak średnio to wygląda. Czasem nawet 6Mb/s trudno osiągnąć w Vectrze. Co do UPC to abonenci narzekają na niskie transfery z serwerów zagranicznych.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz kwestia wdrożonego standardu... Nie wiem co tam mają w Vectrze, ale pewnie ich modemu i reszta sprzętu potrzebnego do CMTS są zgodne z DOCSIS 1.0 / 1.1. Zresztą w UPC obecnie jest to samo... Żeby uruchomić łącza 120 Mb muszą wdrożyć urządzenia zgodne z DOCSIS 3.0. Co do transferów z zagranicy to na Chello 10/20 Mb w Bydgoszczy można ciągnąć prawie maxem. Oczywiście zależy jakie dokładnie serwery. Wiadomo, że z jakiś egzotycznych nie da rady...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi