D@wid Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Od wczoraj mam uniemożliwiony dostęp do pc w związku z błędem jaki wyskakuje . "winlogon.exe .. pamięć nie może być read" Z tego co pamiętam to chwile przed restarem kompa próbowałem zainstalować sp3 - nie dało sie, chyba server był zajęty bo sie nie połączyło a także zainstalowałem PATCHA -> UXTender http://www.msfn.org/board/SP3-UX-theme-pat...11-t116237.html nic innego nie majstrowałem. Czytałem, że to może być wirus, ale jak sie go teraz pozbyć skoro nie mam dostępu? wiem, że są antyvirusy bootowalne z cd na bazie systemów unixowych, ale czy to coś pomoże? czy od razu format? w poziomu konsoli odzyskiwania kopiowałem / expandowałem winlogon.exe z płyty instalacjnej i nic, skopiowaem z innego komputra winlogon i też nic.. wiec utwierda mnie to w przekonaniu, że to wirus, który każdy nowy plik winlogon zaraża jakieś porady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Po co instalowales patch dla SP3 skoro nie miales SP3? Uzyj konsoli odzyskiwania i podmien winlogon.exe na czysty z plyty instalacyjnej lub na ktorys z katalogow aktualizacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@wid Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 już to robiłem. podmieniałem na ten z cd, podmieniałem na winlogon innego pc.. i nic. po restarci cały czas error na ekranie logowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Najszybciej i najłatwiej naprawa systemu z płyty CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@wid Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 kiedy rozpoczynam naprawe systemu, pokazuje sie wiersz poleceń i co daej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Nie ta naprawa. Daj "Dalej" i potem jest kolejna naprawa po znalezieniu istniejących wersji systemu Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@wid Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 znajduje, wybieram "1" robie dalej, pokazuje sie " c:/windows " i koniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Nie. Wciskasz R. - "Wybierz R, aby naprawić bieżącą instalację Windows". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@wid Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 hmm mam tak instalacja - po wybraniu tego pokazuje mi liste partycji .. i na żadnej zainstalowac nie moge !! nie pokazuje mi też ze na którejś juz jest system naprawa - dochodzi do konsoli odzyskiwania, wiersz polecen c:\windows i na tym koniec no i f3 - koniec.. pokazuje mi że żadna partycja nie jest zgodna z systemem win xp ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 1. Masz walnięte coś. W konsoli sprawdź wszystkie partycje przy pomocy CHKDSK. Możesz też spróbować FIXBOOT i FIXMBR. Więcej w Google i pomocy systemu. 2. Zanim pojawi się tabelka z listą partycji, to powinna pojawić się lista zainstalowanych systemów (tutaj 1 system XP). Jeśli się nie pojawia to albo go nie widzi, albo masz okrojoną wersję Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@wid Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 kiedy chce uruchomic chkdsk pokazuje mi, że nie może znaleźć pliku. mam go expandowac z płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 A próbowałeś ponownie zainstalować SP3 oraz odinstalować tego Patcha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@wid Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) sp3 sie nie pobrał nawet. poza tym nie mam dostepu do systemu ---- odpalam chkdsk : c:\win..\system32\chkdsk.exe - sprawdziłem direm, plik jest a pokazuje, że nie może znaleźć, polecenie nie jest rozpoznawane Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez D@wid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 To może masz w takim razie dostęp do Trybu awaryjnego(F8 po uruchomieniu komputera)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@wid Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) tak, działa odinstalować tego patcha? odpalić cd windowsa i podmienic pliki? skanować dysk? w sumie to nie wiem co robić dale odpaliłem nod32 pagefile.sys - bład podczas otwierania na samym początku skanowania Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez D@wid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@wid Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) komdia.. w trybie awaryjnym skanowałem. sporo plików systemowych mi alertowało, że są zakażone.. ainstalowałem sp3 restart, uruchamia się normalnie - bez błędu.. Loguje sie i.. od razu mnie wywala spowrotem... przejże forum, bo automatyczne wylogowanie było zapewne poruszane setki razy << - łączenie by ULLISSES - >> finito. userinit skopiowany z innego dysku, śmiga ale tutaj uwaga bo chyba nie tylko mi się to zdarzyło. sanowałem mks - em w celu usunięcia szkodniak powodującego pierwotną awarię.. a skaner usunał userinit.exe - zalecam ostrożność Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...