jabco Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam, zaczynam uczyć się C# oraz korzystać przy tym z VS2008. Wcześniej pisałem pod NetBeansem w C++ i NetBeans miał taką fajną opcję, że przy pisaniu programu automatycznie domykał nawiasy, kończył cudzysłów itp. Czyli np. jak piszę '{' środowisko automatycznie dostawia mi '}'. Wie może ktoś jak da się tą opcję ustawić w VS2008? Szukałem i za nic nie mogę znaleźć takiej opcji. Może i banał ale przyzwyczaiłem się do tego i spodobało mi się to :). Jeszcze bardziej umili mi to prace z VS. Z programistycznym pozdrowieniem Jabco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 O ile wiem, to VS nie oferuje takiej funkcjonalności.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 jest pewien sposob. jak robisz { to automatycznie rob i } + enter. zawsze dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabco Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 jest pewien sposob. jak robisz { to automatycznie rob i } + enter. zawsze dziala :) No i tak też teraz robię. Tylko korzystając wcześniej ze środowiska z takim uzupełnianiem przyzwyczaiłem się do tego udogodnienia (a zresztą jak wiadomo najsilniejsza siła we wszechświecie to właśnie siła przyzwyczajenia ;)). Spoko, myślałem ze da się to gdzieś ustawić ale jeśli nie to też wielkiego problemu nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Mozesz przyjrzec sie dodatkowi Resharper do VS, on ma ta i wiele, wiele innych funkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Mozesz przyjrzec sie dodatkowi Resharper do VS, on ma ta i wiele, wiele innych funkcji. do autora: tylko dowiedz sie ile kosztuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabco Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 do autora: tylko dowiedz sie ile kosztuje :) Nom, ja mam VS Proffesional 2008 za free bo uczelnia sponsoruje dla swoich studentów z MSDNu. Niestety nie ma tam Resharpera. A dziwne żeby produkt już proffesional nie dawał takiej super funkcjonalności. A i zauważyłem ze jeszcze jednej rzeczy mi brakuje. Mianowicie tego aby VS2008 sam robil odpowiednie wciecia. Co prawda robi ale jak np. wkleję jakiś fragment kodu od kogoś, z netu, albo jeszcze skądś który jest źle sformatowany VS juz tego mi nie poprawi. W Netbeansie byla opcja "format code" i miało się wszystko cycuś-glancuś sformatowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Ciekawe. Bo nawet wersja Express w menu Edit>Advanced ma opcje "Format Document". Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabco Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Ciekawe. Bo nawet wersja Express w menu Edit>Advanced ma opcje "Format Document". O widzisz, mądrego to i dobrze posłuchać :D. Dzieki :) Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez jabco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 ctrl+k,f ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...