iamthekacper Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam szukam i szukam na forach i nic konkretnego nie ma;/;/ Myślałem nad takim czymś ale podobno padaka przy OC;/;/ możecie doradzić?? dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 W tej cenie to tylko AsRock AOD790GX/128M: http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=4972 Świetna płyta, przychylne recenzje i do tego dobra cena. Kiepską marką się nie sugeruj - nieprzypadkowo ta płyta jest polecana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 biostar TA790GXB 319zł a do OC się nada bardzo dobrze. Chipset 790 mostek południowy 750 ma AAC. Tylko integra słaba. Biostar TA790GX 128M 389zł nieco lepiej odkarmiona sztuka w sklepie, kupowałem tam i sklep jest znośny choć nie idealny, handlowcy nieco ciężcy do przekonania :D ale samą płytę spoko kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 A takie coś ?? dobre by było?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zdecydowanie lepiej kupić coś na AMD, ten biostarek jest bardzo OK, sam się nad nim zastanawiam, tylko nie wiem czy opłaca się dokładać bo AsRock A780GXH terz wszystko co trzeba posiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Ale MSI ma sli co u mnie mogło by być przydatne;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) Ale MSI nie ma AAC czyli nie odblokujesz 4 rdzenia w x3 710/720 ani cache w x4 810 jeżeli będą sprawne. Do tego jest droższy. Do tego ten tańszy biostar jak patrze po manualu i zdjęciach ma wszystko to co mój poza dźwiękówką i drugim pcie16 które mi jest na gwoździa ;) a kosztuje 319zł. Dodając 140zł do proca zbliżasz się już teraz do x3 710 który kosztuje 482zł nawet 476zł więc dodawać 140zł do płyty która nie ma AAC i nie jest lepsza w OC nie ma sensu. A SLI nie rób sprzedaj obie karty na allegro i kup jedną nowszą i lepszą. Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 no ja już cś tam dobrego mam ale myśle troche przód;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) no ja już cś tam dobrego mam ale myśle troche przód;) sli i cf to myślenie wstecz a nie naprzód. mam kartę a kosztującą 1000 o wydajności x. kupię płytę droższą o 140zł. Dokupię taniej druga kartę kiedy już stanieją za 400. W sumie koszt grafiki 1550zł a osiągam wydajność 1,5x. Myślenie naprzód było by takie, kupuje biostara taniej o 140zł i kręcącego się jak wariat luknij na dodatkowe zasilanie molex do PCIe16 na tej płycie. Mówi Ci to coś? Kartę graficzną zamiast dokupić drugą do sli sprzedaję za 400zł mam więc dodatkowe 550zł. Do tego dokładam 400zł które zamierzałem wydać na druga grafikę i mam 950zł. A za tyle mogę już kupić radeona 4890 na dzień dzisiejszy lub kartę z obsługą dx11 w 40nm procesie tech lub nawet 32nm za dwa lata Prawdopodobnie wydajność pojedynczej karty kupionej za 950zł wyniesie 2x. Do tego dochodzi mniejsze zużycie prądu i nie ma konieczności kupowania droższego zasilacza który uciągnie SLI/CF oraz obsługa zawsze najnowszego API. Teraz rozumiesz dlaczego CF i SLI nie opłaca się? Weź już lepszego proca teraz i nie trać na wymiany później, jeżeli tylko Ci starczy. Ja wziąłem x2 bo nie miałem kasy teraz. Nie miałem wyjścia i nie potrzebuje na dzień dzisiejszy lepszej wydajności. Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 No to w sumie ta:):):) a powiedz mi do czego to molex?? co ma mi to mówić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Do podłączenia dodatkowego zasilania dla PCIe*16 złącza karty graficznej. Poprawia stabilność grafiki po OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 teraz to nie mam co krecić grafy bo efektu nie ma dopiero jak zmienie proca to pomyśłe;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) No właśnie piszesz*, że zmieniasz procka a molex jest na nowej płycie więc? Czy tylko płytę chcesz zmienić? * no jednak nie piszesz :) Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Najpierw zmienię płyte polece na moim x2 5000 + be a z czasem x3/x4 podepne moją 260 i bedzie gitara:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Dobry plan. Bierz biostara :) do OC jest bezbłędny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 ale że co jeden sklep tylko ma?? bo coś znaleźc nie moge a do czasu wypłaty penie zniknie z półek;/;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Ten Biostar jest tylko w tym sklepie w Pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) Na allegro jest tańsza i też dobra wersja. Żadna hurtownia nie ma umowy na biostara więc pozostaje tylko import z innych stref. Prawdopodobnie biostar to najlepsza płyta do OC mimo to cenowo wychodzi lepiej niż asrock, który też jest dobry (tylko te polecane płyty) w OC. Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Ten biostar moż emojego x2 troche ożywi?? teraz na KN9 lata 3,1 z groszem tak jak poprzedni 3600 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...