PluszakTheGreat Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam, potrzebuję szybko pomocy z Excelem 2003. Mam tabele z około 500 wynikami. Muszę użyć formatowania warunkowego (tak mi się przynajmniej wydaję, jeśli jest inaczej to proszę o sprostowanie) do zaznaczenia każdej liczby całkowitej. Błagam o pomoc. Pracę mam do zrobienia na piątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) można np tak: wstaw dodatkową kolumne, w której od każdej liczby odejmiesz jej zaokrąglenie (funkcja ZAOKR.DO.CAŁK()) jezeli wynik bedzie 0 to liczba jest całkowita. dalej użyj formatowania warunkowego. to już chyba wiesz jak. Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez R4dziK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 można np tak: wstaw dodatkową kolumne, w której od każdej liczby odejmiesz jej zaokrąglenie (funkcja ZAOKR.DO.CAŁK()) jezeli wynik bedzie 0 to liczba jest całkowita. dalej użyj formatowania warunkowego. to już chyba wiesz jak. Dzięki za odpowiedź. Działa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...